rosiia-zruinuvala-avdiivskyi-koksokhim-yoho-vidnovyty-bude-nemozhlyvo-hendyrektor-metinvestu

росія зруйнувала Авдіївський коксохім, його відновити буде неможливо – гендиректор "Метінвесту"

 • 29868 переглядiв

Авдіївський коксохімічний завод буде неможливо відновити після закінчення війни через руйнування, завдані російськими обстрілами, заявив генеральний директор "Метінвесту" Риженков. Основні споживачі заводу, "Азовсталь" та "ММК ім. Ілліча", також стикаються з невизначеним майбутнім.

Через руйнування, завдані російськими обстрілами, Авдіївський коксохімічний завод після війни неможливо буде відновити. Про це в інтерв'ю Forbes заявив гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков, пише УНН.

Завод під контролем української армії. Він був неодноразово обстріляний росією. Вони гатили по ньому з усього, що мають. Я думаю, що відновити завод буде неможливо,

- заявив Риженков.

Деталі

Він додав, що навряд чи потрібно буде відбудовувати завод у тому вигляді, в якому він був до вторгнення.

Риженков зауважив, що найбільшими споживачами коксу Авдіївського коксохіму були "Азовсталь" та "ММК ім. Ілліча" - за його словами, про їх відновлення в осяжному майбутньому не йдеться, "поки ми ще не повернулися в Маріуполь".

Гендиректор "Метінвесту" коментуючи тему відновлення "Азовсталі", заявив, що після закінчення війни металургія залишиться частиною Маріуполя, але вже не буде його основою. Маріуполь, за його словами, може бути курортним містом.

Туризм може бути головним сектором економіки міста. Потенціал також є у машинобудуванні, кораблебудуванні, науці,

– каже він.

Однак він наголосив, що це залежатиме від того, на яких умовах завершиться війна. Від цього залежить, хто буде готовий приїхати жити в місто. Від Маріуполя до кордону з РФ менше ніж 50 км.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, 28 листопада начальник служби зв'язків з громадськістю 47 ОМБр Дмитро Лазуткін повідомляв, що українські військові знищують російських окупантів на підступах до Авдіївського коксохімічного заводу.

ЗСУ контролюють Авдіївський коксохім - Генштаб02.12.23, 10:40

Ольга Розгон

Війна

Популярні

Новини по темі

"Київстар" відновив послугу SMS після хакерської атаки

 • 28929 переглядiв

Канцлер Німеччини Шольц захворів на Covid

 • 25183 переглядiв

Дефіциту електроенергії не зафіксовано - Міненерго

 • 31489 переглядiв

Залужний прокоментував інформацію про прослушку в кабінеті

 • 42736 переглядiв