robot-prochisuye-dno-v-poshukakh-ulamkiv-batiskafa-titan-na-tli-startu-rozsliduvannya

Робот прочісує дно в пошуках уламків батискафа "Титан" на тлі старту розслідування

 • 705124 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Робот прочісує дно океану, шукаючи уламки після смертоносного вибуху підводного апарата "Титан", який з експедицією прямував до уламків "Титаніка", а тим часом США та Канада переходять до розслідування причини трагедії та можливих порушень закону, повідомляє CNN, передає УНН

Деталі

Берегова охорона США утворила комісію з розслідування для дослідження вибуху, яке описують як "розслідування найвищого рівня, що проводить берегова охорона". Капітан Джейсон Нойбауер, головний слідчий берегової охорони США, оголосив про це в неділю.

Комісія буде працювати над визначенням причини катастрофічного вибуху і загибелі людей, а також надаватиме рекомендації щодо застосування цивільних або кримінальних санкцій, якщо це необхідно, зазначив Нойбауер.

Наразі дослідники концентруються на піднятті уламків з дна океану. Раніше було повідомлено, що військові експерти знайшли уламки підводного апарату приблизно в 1600 футах (близько 490 м) від носової частини "Титаніка".

"Моє основне завдання - запобігти подібним подіям, надавши необхідні рекомендації для підвищення безпеки на морській території по всьому світу", - зазначив Нойбауер в неділю.

Рятувальна операція триває на тлі того, як є питання щодо конструкції підводного апарату, матеріалів, використаних для його будівництва, що призвело до його вибуху та коли саме він стався.

Розслідування проводиться не лише береговою охороною США, але й Канадою. Канадські слідчі вже здійснили обшук на борту судна "Полярний принц", щоб зібрати інформацію з бортового реєстратора рейсу та інших систем судна, які містять корисну інформацію. Влада Канади також розглядає можливі порушення законів. Офіцер Канадської королівської кінної поліції (RCMP) Кент Осмонд заявив, що наразі немає підозри щодо злочинної діяльності, але поліція розпочала перші кроки для оцінки можливих порушень закону.

Головний командир Першого округу берегової охорони США, контр-адмірал Джон Маугер заявив, що цей випадок був надзвичайно складним і вимагав спільної реакції міжнародного, міжвідомчого та приватного секторів в важкодоступному районі океану. 

Нагадаємо

Майже тиждень тому "Титан" зник у водах океану після того, як опустився на дно біля уламків "Титаніка" через 1 годину 45 хвилин і втратив зв'язок з кораблем базування. Після цього розпочалася багатонаціональна пошуково-рятувальна операція в Північній Атлантиці, яка тривала кілька днів і завершилася знаходженням уламків апарату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина капітана зниклого підводного човна є нащадком подружжя з "Титаніка"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Івано-Франківщині в річці втонув 19-річний хлопець 

     • 871426 переглядiв