rizkoho-zbilshennia-sprob-nezakonnoho-peretynu-kordonu-ne-fiksuietsia-demchenko

Різкого збільшення спроб незаконного перетину кордону не фіксується - Демченко

 • 12011 переглядiв

За останній період зухвалість дій порушників державного кордону щодо прикордонників, можливо, зросла, але різкого збільшення спроб незаконного перетину кордону не спостерігається, у червні таких спроб було дещо менше порівняно з травнем.

За останній період зухвалість дій порушників державного кордону щодо військовослужбовців Державної прикордонної служби поступово, можливо, зростає. Спроби незаконного перетину кордону продовжуються щодня, але різкого збільшення не фіксується. Якщо порівняти червень і травень, то в червні таких спроб було дещо менше, ніж місяцем раніше. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у вівторок, передає УНН.

Деталі

"Бачимо, що за останній період зухвалість дій порушників щодо військовослужбовців Державної прикордонної служби поступово, можливо, зростає, бо це вже не перший випадок, коли нашим прикордонникам доводиться застосовувати вогнепальну зброю з метою збереження свого життя та здоров’я", - сказав Демченко.

ДБР розслідує смерть військового на тлі нападу на прикордонника під час спроби перейти кордон на Одещині15.07.24, 12:23

Він додав, що спроби незаконного перетину кордону продовжуються щодня.

"Щодня наші наряди затримують порушників, які намагаються у незаконний спосіб перетнути кордон. Більшість таких випадків фіксується по "зеленій" ділянці кордону, тобто поза межами пунктів пропуску, але є і випадки, коли у незаконний спосіб намагаються перетнути кордон через пункти пропуску. Там використовують або підробки, або ховаються в транспортних засобах, або намагаються підкупити прикордонників. Щодо кількісних показників, то різкого збільшення не фіксується, але, на жаль, таких випадків не меншає. Якщо порівняти червень і травень, то в червні таких спроб було дещо менше, ніж у попередньому місяці", - додав Демченко.

За його словами, більшість порушників намагається перетнути кордон поблизу Молдови та Румунії.

"На кордоні з Угорщиною, Словаччиною та Польщею також присутні такі спроби, але їх значно менше, ніж на попередніх ділянках", - додав речник ДПСУ.

Окрім того, він наголосив, що прикордонники сподіваються, що із завтрашнього дня, коли спливає термін, відведений законом для оновлення військово-облікових даних для чоловіків, збільшення кількості спроб незаконного перетину кордону не відбудеться.

Нагадаємо

В Одеській області у неділю, 14 липня, прикордонники зупинили автомобіль з п’ятьма особами, двоє з них спробували втекти. Один з них напав на прикордонника, який у відповідь застосував зброю, порушник помер.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    "Шахед" зафіксовано на півночі Київщини - Повітряні сили

     • 27506 переглядiв