rizdvo-u-vohni-v-portuhalii-ukrainski-dyplomaty-vstanovyly-nesviatkovu-yalynku-yak-symvol-ekolohichnoi-trahedii-v-ukraini

"Різдво у вогні": в Португалії українські дипломати встановили "несвяткову ялинку" як символ екологічної трагедії в Україні

 • 69088 переглядiв

Українські дипломати в Лісабоні виставили "несвяткову ялинку", щоб привернути увагу до екологічних злочинів Росії в Україні. Інсталяція символізує глобальний вплив екоциду під час війни.

В Лісабоні українські дипломати встановили "несвяткову ялинку", як нагадування про російські злочини в Україні. Про це з посиланням на посольство України в Португалії, передає УНН.

Деталі 

У відомстві пояснюють, що хочуть привернути увагу світової спільноти до проблеми екоциду, вчиненого країною - агресором не тільки проти України, а й всієї планети.

Дипломати наголошують, що екосистеми не знають політичних кордонів, і злочини проти довкілля мають глобальний вплив.

"Різдво з Україною": українці організували благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ в 11 країнах Європи 25.12.23, 16:51

Посольство України в Португальській Республіці спільно з організацією UAnimals встановили унікальну інсталяцію  іспанського художника Carreiro Trigo   "Різдво у вогні" у приміщенні дипломатичної установи України у Лісабоні. Ця інсталяція представляє собою спалену різдвяну ялинку, яка символізує руйнацію природи України, спричинену російською воєнною агресією.  

- йдеться у дописі.

Доповнення

Посольство та UAnimals закликають міжнародну спільноту не лише засудити воєнні злочини та злочини проти людяності, але й притягти до відповідальності за екоцид, який має катастрофічні наслідки для навколишнього середовища.

Дипломати наголошують, що ця інсталяція є нагадуванням про важливість захисту довкілля в часи конфліктів і про відповідальність перед майбутніми поколіннями

Нагадаємо

Голова Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час спілкування з міністрами довкілля країн ЄС заявив, що з моменту повномасштабного вторгнення рф збитки для української екології вже перевищили 52 мільярди євро.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни посилили обстріли Новомихайлівки – ОК "Південь"

     • 26484 переглядiв

    шойгу заявив про нібито "взяття" Мар'їнки - росЗМІ

     • 25999 переглядiв

    В окупованому Севастополі палає: у соцмережах шириться відео

     • 27477 переглядiв

    У Києві відзначили одну з кращих службових собак

     • 29861 переглядiв