ukenru
rf-zastosovuie-lyshe-shakhedy-dlia-rozviduvannia-ta-urazhennia-krytychnoi-infrastruktury-yevlash

рф застосовує лише "шахеди" для розвідування та ураження критичної інфраструктури - Євлаш

 • 24661 переглядiв

Наразі росія використовує лише безпілотники для розвідки та пошкодження критичної інфраструктури України, уникаючи поки що масованих комбінованих ударів.

Наразі спостерігається певне затишшя, коли росіяни не використовують масованих комбінованих ударів, а застосовують лише "шахеди" для розвідування території та ураження критичної інфраструктури України. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Станом на зараз ми можемо говорити, що ворог постійно продовжує атакувати прифронтові території, а саме Харківщину, Херсонщину, Запорізьку область", - сказав Євлаш.

За його словами, ворог використовує для атак керовані авіабомби, зенітні ракетні системи типу С-300, які перепрограмовані для ураження саме наземних цілей, а не для ураження цілей в повітрі.

Зараз ми відслідковуємо таке певне затишшя, коли ворог не використовує масованих комбінованих ударів, а застосовує лише "шахеди" для розвідування території та ураження нашої критичної інфраструктури. Крім того, на жаль зараз дуже інтенсивно ворог завдає ударів по Харкову. Використовує для цього всі наявні сили та засоби, які в нього є

- розповів Євлаш.

Доповнення

У ніч на вівторок, 9 квітня, українські сили протиповітряної оборони збили 20 "шахедів", запущених росіянами.

У Харкові росіяни двічі вдарили по цивільному підприємству, поранено 3 працівників, під завалами можуть бути люди.