rf-vyvela-bilshu-chastynu-korabliv-chornomorskoho-flotu-i-pidvodnykh-chovniv-iz-sevastopolia-brytanska-rozvidka

рф вивела більшу частину кораблів чорноморського флоту і підводних човнів із Севастополя - британська розвідка

 • 29102 переглядiв

росія значною мірою вивела свої кораблі та підводні човни чорноморського флоту з Севастополя до новоросійська. Після відсторонення командувача чф у березні 2024 року, флот був найменш активним з початку війни.

росія вивела більшу частину кораблів чорноморського флоту (чф) і підводних човнів із Севастополя далі на схід, до новоросійська. Після усунення командувача чф у березні 2024 року флот був найменш активним з початку війни. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що 1 квітня 2024 року фрегат з керованими ракетами типу "григорович" провів роботу з поводження з озброєнням на базі в порту новоросійськ. Сучасні російські військові кораблі, такі як фрегат "григорович", мають системи вертикального пуску для стрільби крилатими ракетами по морських та наземних цілях. Такі ракети історично перезаряджалися у Севастополі.

За даними британської розвідки рф в основному відвела свої кораблі й підводні човни Чорноморського флоту з Севастополя далі на схід до новоросійська. Після усунення командувача чф у березні 2024 року флот був найменш активним з початку війни.

Оскільки флот залишиться поряд із новоросійськом, як найкращий спосіб уникнути українського нападу з моря, його інфраструктура технічного обслуговування, логістики та поводження з озброєнням у новоросійську, швидше за все, була вдосконалена, щоб підтримувати нові умови базування на невизначений термін,

- вважають у розвідці.

Нагадаємо

За даними ЗМІ, у росії змінився головнокомандувач вмф: адмірал микола євменов пішов у відставку, а тимчасово виконуючим обов'язки головнокомандувача призначили командувача північного флоту олександра моісеєва. Офіційно про зміну головнокомандувача вмф росії не повідомляли.

Популярні

Новини по темі