ukenru
rf-poki-ne-nadala-informatsiyu-pro-stan-zdorovya-griba

РФ поки не надала інформацію про стан здоров'я Гриба

 • 20172 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Російська сторона поки що не надала інформацію про обстеження і медичну допомогу засудженому в РФ політичному в’язню Павлу Грибу. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Ще процедура триває, кінцевої відповіді від Москалькової немає – була тільки проміжна відповідь, що вона опікується цим питанням, а яке саме рішення прийняте або що саме відбувається, поки немає", - зазначила Денісова.

За її словами, крім того, російська сторона відреагувала на запит українського Омбудсмена щодо кримськотатарського активіста Теймура Абдуллаєва, повідомивши, що доручення щодо перевірки стану його здоров'я передані до всіх відповідних органів.

При цьому вона додала, що ще одного ув’язненого РФ кримськотатарського активіста Едема Бекірова поведуть цього місяця на комісію для визначення наявності в нього інвалідності. Втім, за словами Денісової, в арештованого вже є відповідний статус, причому пожиттєвий, оскільки він має ряд тяжких захворювань.

Нагадаємо, за словами батька Павла, незаконно засуджений Павло Гриб потребує невідкладної операції, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка може призвести до смерті хлопця.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надіслала своїй російській колезі Тетяні Москальковій звернення та усі необхідні медичні дослідження, які підтверджують важкий стан українського політв'язня Павла Гриба.

Українські Національні Новини

Політика