ukenru
rf-namahalasia-vykryvaty-y-obkhodyty-systemy-ppo-humeniuk-pro-nichnu-ataku

рф намагалася викривати й обходити системи ППО - Гуменюк про нічну атаку

 • 31821 переглядiв

Під час нещодавньої атаки безпілотників росія намагалася викрити і обійти українські системи протиповітряної оборони, потенційно збираючи інформацію для подальших атак.

Російські війська під час останньої не дуже потужної атаки намагалися будувати маршрути своїх дронів так, щоб і викривати, і обходити системи ППО, що може бути передвісником наступних атак, коли окупанти зберуть певну інформацію. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, коментуючи нічну атаку рф, передає кореспондент УНН.

Деталі

"Ворог не припиняє терор, знову під ударом були південні й південно-східні регіони. У нашій зоні операційній ми працювали силами ППО близько трьох годин, відбивали атаку безпілотників, яка була спрямована, очевидно, знову на енергетичну інфраструктуру", - сказала Гуменюк.

За її словами, на Одещині два безпілотники заходили з акваторії Чорного моря й були влучно знищені, чотири відпрацювали сили ППО по Дніпропетровській області й ще один - на Херсонщині.

Сам факт того, що ворог намагався спрямовувати маршрути своїх безпілотників таким чином, щоб і викривати, і обходити системи ППО, може в непрямий спосіб свідчити про те, що навіть така не дуже потужна у порівнянні з іншими атаками, може бути передвісником наступних атак, коли ворог збере певну інформацію

- зазначила Гуменюк.

Дрони не можуть повноцінно замінити А-50, тому рф готує наступний – Гуменюк28.02.24, 10:33 • [views_0]

Вона нагадала, що вже акцентували увагу, що після знищення А-50 у росіян є проблеми зі здобуттям інформації, внаслідок чого вони активізують діяльність безпілотних розвідників.

Окрім того, вона зазначила, що небезпека з Чорного моря зберігається доти, доки ворог там тримає ракетоносії.

"Ми знаємо, що вони споряджені ракетами типу "Калібр". Загальний залп тих носіїв, які вони ховають у бухтах, зараз нами обліковується як понад 50 ракет типу "Калібр", але на бойове чергування вони не виходять", - розповіла Гуменюк.

Підготовка перед нічною атакою: Гуменюк заявила, що рф провела потужну аеророзвідку29.03.24, 10:00 • [views_0]

За її словами, перед попередньою масованою ракетно-дроновою комбінованою атакою ворог вивів на бойове чергування підводний ракетоносій, який пробув у Чорному морі протягом всієї атаки й фактично на ранок після того, як це було завершено, завівся в пункт базування знов. Використання "Калібрів" не було зафіксовано.

"Цілком імовірно, що такий самий маневр вони проводили й перед цією масованою атакою, і тоді вони знову виводили підводні ракетоносії, можливо, для відволікання ППО", - підсумувала Гуменюк.