rf-atakuvala-obiekty-systemy-peredachi-elektroenerhii-u-dvokh-oblastiakh-na-donechchyni-obstriliala-shakhtu-minenerho

рф атакувала об’єкти системи передачі електроенергії у двох областях, на Донеччині обстріляла шахту - Міненерго

 • 34076 переглядiв

Ворог атакував енергооб'єкти в Чернігівській та Дніпропетровській областях. На Донеччині обстріляли шахту, де під землею опинились 86 шахтарів. Графіки відключень діятимуть з 17:00 до 23:00.

Ворог атакував об’єкти системи передачі електроенергії у Чернігівській та Дніпропетровській областях. На Донеччині обстріляли шахту унаслідок чого під землею опинились 86 шахтарів. Сьогодні графіки відключень будуть застосовуватись з 17:00 до 23:00. Про це повідомили у суботу в Міненерго, передає УНН.

Генерація, передача, споживання

Минулої доби Україна додатково залучала аварійну допомогу із Словаччини та Польщі у вечірні пікові години. Також українська енергосистема приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми.

На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень будуть застосовуватись лише в години пікового споживання — з 17:00 до 23:00. Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги.

Наслідки обстрілів  

За даними Міненерго, минулої доби ворог тричі обстрілював енергетичні об’єкти у Чернігівській області, внаслідок чого знеструмлювались підстанції та повітряні лінії, а також приєднані до них побутові споживачі. Загалом знеструмлювалось 2 946 споживачів. 

У Дніпропетровській області на території однієї з підстанцій через атаку БПЛА пошкоджено обладнання.

Надзвичайні ситуації  

У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу території шахти виникла пожежа. Як розповіли у відомстві, у шахті на момент аварії перебували 86 працівників. 84 людини було виведено на  поверхню. В шахті залишились 2 працівники, задіяні в роботах із забезпечення життєдіяльності підприємства, вказали в Міненерго. Пожежу ліквідували.

В "Укренерго" розповіли, як вимикатимуть світло на вихідних 26.07.24, 18:05

Популярні

Новини по темі

Армія рф за добу скинула 24 КАБи по Харківщині

 • 23362 переглядiв