rezultaty-samitu-nato-mozhna-otsinyty-yak-uspikh-ale-povnistiu-ukraina-ne-zadovolena-mzs

Результати саміту НАТО можна оцінити як успіх, але повністю Україна не задоволена - МЗС

 • 23149 переглядiв

Саміт НАТО продемонстрував єдність союзників у визначенні росії як головної загрози для євроатлантичного простору, але Україна залишилася незадоволеною через відсутність запрошення до вступу в альянс.

Саміт НАТО був історичним і показав єдність союзників, але Україна залишилася незадоволеною через відсутність запрошення до вступу в альянс. Основний успіх саміту полягав у тому, що було чітко ідентифіковано головну загрозу для Євроатлантичного простору - росію. Про це сказав заступник Глави МЗС України Євген Перебийніс під час круглого столу, передає кореспондент УНН.

Результати Саміту НАТО можна оцінити як успіх. Те, що цей саміт був історичним, не тільки з точки зору того, що він ювілейний, а й з точки зору, які стратегічні рішення там обговорювались,

- каже Перебийніс.

Деталі

На його думку, найголовнішим було те, що саміт продемонстрував єдність союзників у питанні ідентифікації найбільшої загрози для Євроатлантичного простору і головного ворога – росії.

Чи ми повністю задоволені результатами Саміту НАТО, як Україна – ні. Наші партнери це розуміють. Ми не можемо бути повністю задоволені будь-якими результатами Самітів НАТО, на яких не було прийняте рішення про надання Україні запрошення про вступ,

- додає він.

Нагадаємо

Саміт НАТО у Вашингтоні не міг стати проривом щодо членства України в Альянсі. Але покращення координації між самими членами НАТО у допомозі України означатиме, що буде більше самої допомоги. Таку думку висловив голова Інституту Американістики Владислав Фарапонов.

Популярні

Новини по темі