ukenru
reznikov-ukrayini-potribni-novi-alyansi-v-pitanni-deokupatsiyi-teritoriy-na-donbasi

Резніков: Україні потрібні нові альянси в питанні деокупації територій на Донбасі

 • 12809 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков завив, що Україні потрібні нові, посилені альянси в питанні деокупації частини територій на Донбасі. Таку думку він висловив в інтерв'ю ZN.UA, передає УНН.

На запитання, оскільки "Мінськ" не працює, що він пропонуєте, Резніков відповів:

"Дивіться, Дейтонські угоди ж теж не вирішили проблем у колишній Югославії, після них була ще маса інших угод. Отже, нам, мабуть, треба сказати чесно: завдяки мінським угодам зроблено це й це, є позитив, зокрема режим тиші, хоч не ідеальний".

За його словами, якщо мінські угоди більше не працюють, то підпишімо інші, наприклад Стокгольмські.

"Чому ні? Швеція головуватиме з 1 січня в ОБСЄ. Це питання політичної волі лідерів європейських країн, і не тільки європейських. Подивіться на приклад Карабаху. Проблемі 30 років, і сьогодні знову рвонуло. Це свідчить про те, що не можна зволікати, треба знаходити інші рішення, сідати разом і шукати. Якби ми могли самі впоратися, ми б це зробили. Але ми, на жаль, не можемо самі впоратися, це правда. Тому потрібні нові, посилені альянси", - розповів Резніков.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що Мінськ - це лише логістичний майданчик, де відбуваються консультації, спрямовані на досягнення завдань, окреслених лідерами і політичними радниками країн "нормандської четвірки".

Українські Національні Новини

Політика