rechnyk-mzs-pro-kontrol-nad-terytoriiamy-kurskoi-oblasti-ukraini-chuzhoho-ne-potribno-ale-my-khochemo-zakhystyty-zhyttia-svoikh-liudei

Речник МЗС про контроль над територіями курської області: "Україні чужого не потрібно, але ми хочемо захистити життя своїх людей"

 • 33137 переглядiв

У МЗС прокоментували операцію у курській області, заявивши, що Україна не має мети захопити території, а лише захищає українців та підтримує військових.

Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію курської області, а операція там проводиться з метою захисту життя українців, яких звідти обстрілює рф. Про це заявив речник МЗС Георгій Тихий під час брифінгу, пише УНН.

Деталі

Він нагадав, що операцію в курській області обговорили на ставці, де головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про контроль українських військових над територією курщини у 1000 кв. м.

На відміну від росії, Україні чужого не потрібно. Україна не зацікавлена в тому, щоб забрати територію курської області, але ми хочемо захистити життя своїх людей. Нагадаю, що з районів курської області тільки від початку цього літа і тільки по районам Сумської області України було завдано більше двох тисяч ударів з РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів, дронів, а також 255 керованих авіабомб, більше сотні ракет

- сказав Тихий.

Він додав, що Україна не має можливості завдавати далекобійних ударів по рф всією наявною зброєю, щоб захиститися від російського терору.

Немає відповідних рішень, над якими ми наполягаємо, тому є потреба за допомогою Збройних Сил проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які задають ударів по Україні, або прикривають терор проти українців. Ми досягаємо відповідних цілей в курській області, будемо продовжувати це робити так, як необхідно для безпеки та захисту України. Треба наголосити, що операція в курській області допомагає фронту, тому що не дозволяє росії перекидати додаткові підрозділи в Донецьку область, ускладнює їй військову логістику

- додав Тихий.

Також він зазначив, що в москві дуже занепокоєні тим, що операція Сил оборони відбувається без якихось порушень міжнародного гуманітарного права, які вони б дуже хотіли бачити і використовувати у своїй пропаганді.

Тому є обґрунтовані підозри й побоювання, що такі інциденти росія може сфабрикувати. Сфабрикувати, створити такі підроблені інциденти, у тому числі, з можливими переодяганнями в уніформу українських військових. І ми застерігаємо наших партнерів бути готовими до такого розвитку подій

- наголосив речник.

Нагадаємо

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що Сили оборони України проводять наступальну операцію на території рф. Наразі ЗСУ контролюють близько тисячі квадратних кілометрів у курській області.

Наступ у курській області триває: військові заявили про контроль над містом Суджа12.08.24, 21:01

Популярні

Новини по темі

У Черкасах відбудеться масштабний благодійний забіг

 • 10716 переглядiв