ukenru
razumkov-zayaviv-pro-potrebu-v-mizhnarodniy-pidtrimtsi-borotbi-ukrayini-za-nezalezhnist

Разумков заявив про потребу в міжнародній підтримці боротьби України за незалежність

 • 10154 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Україна потребує підтримки міжнародної спільноти у боротьбі за свою територіальну цілісність і незалежність. Про це заявив глава Верховної Ради України Дмитро Разумков під час зустрічі з главами дипломатичних місій іноземних держав, акредитованих в Україні, передає УНН з посиланням на прессекретаря спікера парламенту.

"Ми впевнені, що сьогодні переважна більшість країн прагне миру, так само, як і Україна. Ви добре розумієте, в яких непростих умовах ми знаходимось. Мова не лише про економічну складову, але й про питання, що сьогодні стоять і перед нашою державою, і перед усім світом: боротьба за територіальну цілісність та незалежність. І зараз ми, на жаль, знаходимося на передовій цього процесу. Але я переконаний, що за вашої підтримки ми зможемо пройти цей важкий шлях", - зазначив Разумков.

За його словами, Україна готова поглиблювати співпрацю з міжнародними партнерами, як у двосторонньому форматі, так і в рамках багатосторонньої дипломатії.

"Ми будемо вдячні за консультативну, інформаційну, економічну та міжнародну підтримку різних дипломатичних установ, які працюють в нашій державі", - наголосив глава парламенту.

При цьому спікер зазначив, що наразі в Україні відбуваються великі зміни, що є результатом командної роботи всіх вертикалей влади. Зокрема, парламент, користуючись великим кредитом довіри, за 50 днів роботи ухвалив 69 законів у цілому.

Зі свого боку Дуаєн дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол Чорногорії в Україні Любомир Мішуровіч подякував українській стороні за гостинність і зазначив, що амбітні реформи, які зараз розпочалися в Україні, непросто проводити у будь-якій країні світу. Водночас він запевнив у готовності міжнародної спільноти підтримувати Україну в її прагненні зберегти незалежність, територіальну цілісність та суверенітет.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з першим президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим у рамках візиту до Японії. Під час зустрічі порушувалося питання війни на Донбасі та окупації Криму. Нурсултан Назарбаєв заявив, що Казахстан завжди підтримував територіальну цілісність і суверенітет України.

Українські Національні Новини

Політика