rada-ukraina-nato-obhovoryt-naroshchuvannia-vyrobnytstva-zbroi-ta-boieprypasiv-kuleba

Рада Україна-НАТО обговорить нарощування виробництва зброї та боєприпасів - Кулеба

 • 32284 переглядiв

Рада Україна-НАТО обговорить кроки зі збільшення виробництва озброєнь і боєприпасів, вказав міністр закордонних справ України

Рада Україна-НАТО сьогодні обговорить кроки задля нарощування виробництва зброї та боєприпасів. Про це, як повідомили у МЗС, перед засіданням у середу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише УНН.

Деталі

Кулеба заявив, що сьогодні Україна та НАТО проведуть перше в історії засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, де Україна та союзники обговорюватимуть важливі питання як близькі партнери, зокрема кроки задля нарощування виробництва зброї та боєприпасів.

Очільник МЗС України наголосив, що однією з ключових тем у співпраці з Альянсом є об'єднання оборонних індустрій та нарощування виробництва озброєння.

Перемога України в інтересах не лише нашої держави, а й всієї євроатлантичної спільноти. Щоб забезпечити стійкість оборонні індустрії мають наростити виробництво, об'єднатися і працювати як один цілісний механізм

- сказав Кулеба.

Міністр також заявив, що "не буде перебільшенням сказати, що захист європейського простору неможливий без України, адже саме наша держава наразі має найбільш сильну та дієздатну армію в Європі". "Ми суттєво розширюємо кооперацію з НАТО, фактично ми вже стали армією стандартів НАТО: як з точки зору технічних спроможностей, так і менеджменту підходів та принципів управління військом", - наголосив голова МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна затвердила на наступний рік проєкт плану реформ для вступу до НАТО

Популярні

Новини по темі