ukenru
rada-planuye-zaslukhati-ministra-energetiki-u-pyatnitsyu

Рада планує заслухати міністра енергетики у п'ятницю

 • 17267 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. У Верховній Раді збираються заслухати в п'ятницю, 18 червня, на годині запитань до уряду міністра енергетики України Германа Галущенка. Про це заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко на засіданні погоджувальної ради в понеділок, передає УНН.

Цитата:

"Ми підтримуємо запрошення Германа Галущенка в п'ятницю із звітом щодо питань підготовки до опалювального сезону, а також щодо тих поточних питаннях, які виникають до міністерства, зокрема, і ситуації із "Енергоатомом", і що відбувається у "Нафтогазі", що там за обшуки, що там за справи піднімаються", - сказав Корнієнко.

Деталі

Він зауважив, що хотілося б почути і про "стратегічні плани" нового міністра, адже Галущенко вже місяць на посаді, і, на думку Корнієнка, "може поділитися своїм баченням і поточних питань, і стратегічних".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, своєю чергою, зауважив, що під час засідання прозвучало дві пропозиції щодо розгляду питань на годині запитань до уряду: заслухати міністра енергетики Германа Галущенка і розглянути питання щодо Антимонопольного комітету. Він зазначив, що розгляд питання щодо Антимонопольного комітету відбувається за окремою процедурою, відмінною від години запитань до уряду.

Доповнення

29 квітня Верховна Рада України призначила Германа Галущенка міністром енергетики. Відповідне рішення підтримало 305 народних депутатів. В експертних колах кажуть, що призначення юриста Галущенка міністром енергетики можна розцінювати як намагання уряду та Офісу Президента поставити на посаду не тимчасову, а стабільну людину, і що він - компромісна кандидатура.

Українські Національні Новини

Політика