rada-pidtrymala-stvorennia-natsionalnoho-memorialnoho-viiskovoho-kladovyshcha-u-hatnomu-a-ne-u-bykivni

Рада підтримала створення Національного меморіального військового кладовища у Гатному, а не у Биківні

 • 33841 переглядiв

Український парламент схвалив законопроект про створення Національного військового меморіального кладовища, яке, ймовірно, буде розташоване в Гатному, відхиливши попередню пропозицію щодо Биківні. Точне місце розташування буде визначено Кабінетом Міністрів за поданням відповідного органу виконавчої влади.

Верховна Рада ухвалила законопроект про створення Національного військового меморіального військового кладовища, який, ймовірно, буде розміщуватися у Гатному на Київщині, повідомив народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що ухвалення законопроекту №10289 загалом підтримали 303 народних депутати.

Він дає можливість фактично змінити місце цвинтаря: "місце розташування Національного військового меморіального цвинтаря визначається Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни". Тобто за фактом, за інформацією від урядовців, це буде Гатне,

– зазначив Железняк.

Він також зауважив, що у травні Рада прийняла законопроект №9240, який визначав місце для Національного військового меморіального кладовища у "Биківні". Але законопроект досі не підписаний і навряд чи буде.

Нагадаємо

У травні Верховна Рада ухвалила рішення щодо створення в Україні Національного військового меморіального кладовища. Першу чергу Національного військового меморіального кладовища заплановано ввести в експлуатацію до кінця 2023 року.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    VIP-казино Billionaire знову відкриває свої двері для гостей

     • 35312 переглядiв

    Мера Сум відсторонено від посади ще на два місяці

     • 34090 переглядiв

    Гроші за вподобайки: нова схема онлайн-шахраїв

     • 32793 переглядiв