pytannia-pereimenuvannia-brovariv-varto-vynesty-na-mistsevyi-referendum-nardep

Питання перейменування Броварів варто винести на місцевий референдум - нардеп

 • 90292 переглядiв

Михайло Цимбалюк вважає, що питання зміни назви Броварів на Броварі слід винести на місцевий референдум. Депутат наголошує на важливості врахування думки громади у таких питаннях.

У питаннях зміни назв населених пунктів необхідно враховувати думку громади. Одним зі способів вивчення цієї думки може бути проведення місцевого референдуму. Про це заявив народний депутат України Михайло Цимбалюк в коментарі УНН.

Нардеп підкреслив, що можлива зміна назви міста Бровари на Броварі не стосується декомунізації, а тому позиція громади обов’язково має бути врахована.

Не дивлячись на сьогоднішні умови воєнного стану, в будь-якому разі треба радитися з громадою, проводити громадські слухання. Сьогодні лише громада повинна вирішувати, як повинен називатися населений пункт. І тільки так ухвалювати рішення. Коли ми говоримо про декомунізацію, то справді, коли ми говоримо про Червоноград - це одна історія, коли Бровари на Броварі, то зовсім інша,

- зазначив Михайло Цимбалюк.

Додав, що одним зі способів остаточно поставити крапку питанні цього суперечливого перейменування може бути проведення місцевого референдуму.

Якщо ми кажемо про місцеве самоврядування, то Європейська хартія місцевого самоврядування вимагає проведення саме референдуму по важливих питаннях.В умовах, коли сьогодні територіальні громади отримали більше прав, варто, щоб такі питання виносилися саме на місцеві референдуми,

- підсумував нардеп.

Замість політичних спекуляцій має бути вибір громади - депутат Броварської міськради про ситуацію із можливим перейменуванням міста31.07.24, 14:39

Додатково

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з клопотанням не виносити на розгляд проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі.

Цю постанову раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Жителів Броварів не підтримують ініціативу Верховної Ради змінити назву їхнього міста на Броварі. Про це свідчить опитування, яке журналісти УНН провели на вулицях міста.

Популярні

Новини по темі