putin-zidzvonyvsia-zi-pryntsom-saudivskoi-aravii-hovoryly-pro-spivrobitnytstvo-v-torhovelnykh-ta-enerhetychnii-sferakh

путін зідзвонився зі принцом Саудівської Аравії: говорили про співробітництво в торговельних та енергетичній сферах

 • 11693 переглядiв

путін провів телефонну розмову з принцом Саудівської Аравії. Сторони обговорили співробітництво в політичній, торговельно-економічній та енергетичній сферах, наголосивши на важливості координації в рамках ОПЕК+.

російський диктатор володимир путін провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом, головою Ради міністрів Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом Аль Саудом. Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на пресслужбу кремля, передає УНН.

З обох сторін дана висока оцінка досягнутого рівня дружніх відносин росії та Саудівської Аравії, що ґрунтуються на принципах взаємної поваги та врахування інтересів одна одної

- йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що сторони обговорили низку питань російсько-саудівського співробітництва в політичній, торговельно-економічній та енергетичній сферах. "Наголошено на важливості продовження тісної координації в рамках ОПЕК+ з метою забезпечення стабільності на ринку енергоносіїв", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторони домовилися підтримувати контакти на різних рівнях.

Довідково

Організацію країн - експортерів нафти (ОПЕК) було засновано за ініціативою нафтовидобувних країн - Венесуели, Іраку, Ірану, Кувейту і Саудівської Аравії - в 1960 році. Нині вона об'єднує 13 держав. У розширений формат ОПЕК+ входять ще кілька нафтовидобувних країн, зокрема росія.

ОПЕК+ продовжила скорочення видобутку нафти до 2025 року02.06.24, 22:50

Популярні

Новини по темі

На Дніпропетровщині збито ворожий дрон-розвідник

 • 45135 переглядiв