ukenru
putin-zayaviv-scho-si-maye-pitannya-i-poboyuvannya-z-privodu-ukrayini

путін заявив, що Сі має питання і побоювання з приводу України

 • 279789 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Диктатор володимир путін у четвер сказав, що розуміє, що Сі Цзіньпін має питання і побоювання щодо ситуації в Україні, але похвалив лідера Китаю за те, що він назвав "збалансованою" позицією щодо конфлікту. Про це пише УНН посилаючись на агенство Reuters.

Деталі

Під час їхньої першої особистої зустрічі за довгий час, Сі сказав, що він дуже радий знову зустрітися з "моїм старим другом" після того, як путін сказав, що грубі спроби Сполучених Штатів створити однополярний світ зазнають невдачі

"Ми високо цінуємо виважену позицію наших китайських друзів, коли йдеться про українську кризу", - сказав путін Сі.

"Ми розуміємо ваші питання та стурбованість із цього приводу. У ході сьогоднішньої зустрічі ми, звісно, ​​пояснимо нашу позицію".

Перші заяви путіна про стурбованість Китаю війною пролунали лише за кілька днів після блискавичного розгрому його військ на північному сході України.

Сі, якому Комуністична партія має наступного місяця дати історичний третій термін керівництва і, таким чином, закріпити своє місце як найвпливовішого лідера країни з часів Мао Цзедуна, не згадав Україну у своїх публічних виступах.

У китайській версії зустрічі також не згадується Україна. У звіті йдеться, що Китай готовий надати сильну підтримку росії у питаннях, пов'язаних із її основними інтересами, повідомила державна телекомпанія CCTV.

Доповнення

Партнерство Сі та путіна вважається однією з найзначніших подій у геополітиці після вражаючого підйому економіки Китаю за останні 40 років.

Хоча Сі вже 39 разів особисто зустрічався з путіним відколи став лідером Китаю в 2013 році, він ще не зустрічався особисто з Джо Байденом відтоді, як останній став президентом США в 2021 році.

Поїздка Сі Цзіньпіна до Казахстану та Узбекистану стала його першою поїздкою за межі Китаю з початку пандемії COVID-19. Його останньою поїздкою за межі Китаю був візит до М'янми у січні 2020 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу