putin-zayaviv-scho-pik-vplivu-sanktsiy-proydeno

путін заявив, що "пік" впливу санкцій пройдено

 • 142941 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Диктатор росії володимир путін заявив у середу, що його країна нібито пройшла "пік" економічних труднощів через західні санкції, запроваджені через війну. Про це УНН пише посилаючись на росЗМІ.

Цитата

"Ми вважаємо, що пік ситуації пройдено. Ситуація нормалізується", - заявив путін на Східному економічному форумі у Владивостоці.

Деталі

Він вказав на покращення економічних показників, у тому числі на "найнижчий рівень безробіття - 3,9 відсотка" та "зниження інфляції".

"Підвищення цін все ж таки становить певну загрозу", - визнав путін, оскільки "це впливає на рівень життя та економіку в цілому".

Він визнав, що, як і раніше, існують "проблеми", пов'язані із запровадженням санкцій.

Але, на його думку, велика кількість природних ресурсів росії захистить країну.

"росія, мабуть, єдина країна, здатна забезпечити себе природними ресурсами", - сказав він, додавши, що "одне за одним у Європі зникають робочі місця та компанії".

Доповнення

Запровадженні проти Москви західні санкції особливо націлені на енергетичний та банківський сектори росії.

Інфляція в країні у квітні досягла максимуму за останні два десятиліття. З того часу вона дещо сповільнилася, але залишається високою, склавши у липні 15,1 відсотка.

Російський центральний банк прогнозує економічний спад на 4-6 відсотків протягом усього 2022 року, а потім подальше скорочення на 1-4 відсотки у 2023 році, після чого зростання відновиться у 2024 році.

Додамо

росія може зіткнутися з більш тривалою та глибокою рецесією у міру того, як вплив американських та європейських санкцій поширюватиметься, ставлячи під загрозу галузі, на які країна роками спиралася у своїй економіці, пише Bloomberg.

Bloomberg ознайомився із копією звіту, підготовленого для закритої зустрічі вищих посадових осіб 30 серпня. Документ, що є результатом багатомісячної роботи офіційних осіб та експертів, які намагалися оцінити справжній вплив економічної ізоляції росії, описує набагато похмурішу картину, ніж російські офіційні особи зазвичай малюють у своїх оптимістичних публічних заявах. 

Два із трьох представлених у звіті сценаріїв показують, що наступного року спад прискориться, а економіка повернеться на довоєнний рівень лише наприкінці десятиліття чи пізніше. "Інерційний" сценарій передбачає, що наступного року економіка впаде на 8,3% нижче рівня 2021 року, тоді як "стресовий" сценарій встановлює мінімум у 2024 році на 11,9% нижче рівня минулого року. Усі сценарії передбачають посилення тиску санкцій.

Протягом наступних року або двох, звіт попереджає про "зниження обсягів виробництва в ряді орієнтованих на експорт секторів", від нафти та газу до металів, хімікатів та виробів із дерева.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    путін заявив, що "пік" впливу санкцій пройдено

     • 142941 переглядiв

    Україна прагне повернути Херсон до кінця 2022 року - CNN

     • 257031 переглядiв

    NASA показало унікальну фотографію туманності "Тарантул"

     • 300566 переглядiв

    Іран нарощує запаси урану, близькі до збройового - МАГАТЕ

     • 142407 переглядiв