ukenru
putin-ta-lukashenko-zustrinutsya-zavtra

Путін та Лукашенко зустрінуться завтра

 • 26469 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Президенти Росії і Білорусі зустрінься завтра, 25 грудня, в Москві, повідомляє УНН.

Факт майбутньої зустрічі підтверджує прес-служба Кремля.

"У ході переговорів лідери обговорять ключові питання двосторонніх відносин і перспективи подальшого просування інтеграційних процесів на євразійському просторі", - йдеться в короткому повідомленні.

Раніше про зустріч повідомляла прес-служба Лукашенка. 24 грудня, як повідомляє БелаПАН, він провів в Мінську нараду з актуальних питань співробітництва з РФ. Офіційний білоруський лідер висловив ряд претензій на адресу російського керівництва. Зокрема, за його словами, не виконана обіцянка компенсувати втрати білоруського бюджету в зв'язку з податковим маневром в нафтовій сфері. Як заявив Лукашенко, ці втрати вже досягли 4,5 млрд доларів США, а до 2024 року складуть ще 10,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко провів секретну нараду, присвячену “російському тиску”

Кремль пов'язує подальше пільгування білоруської економіки зі ступенем інтеграції двох країн. Росія готова і далі просуватися шляхом будівництва Союзної держави, включаючи створення єдиного емісійного центру, єдиної митної служби, суду, рахункової палати, заявив 13 грудня російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв на засіданні союзного Радміну в Бресті.

За інформацією російських ЗМІ, 11 грудня на зустрічі з делегацією з Білорусі віце-прем'єр РФ Дмитро Козак не став обговорювати компенсацію втрат від податкового маневру і надання знижки на газ "до прийняття принципових рішень про рух в напрямку подальшої інтеграції Росії та Білорусі в рамках Союзної держави".

14 грудня перший віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Москва не обіцяла Мінську виплатити компенсації через реалізацію податкового маневру в нафтогазовій галузі Росії, так як ці зміни є внутрішньою справою.

Українські Національні Новини

Політика