ukenru
putin-doruchiv-vnesti-propozitsiyi-schodo-sproschenoyi-vidachi-rosiyskogo-gromadyanstva-ukrayintsyam

Путін доручив внести пропозиції щодо спрощеної видачі російського громадянства українцям

 • 12706 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін доручив при необхідності внести пропозиції щодо надання громадянам України, які бажають набути громадянство Росії, додаткових преференцій. Про це йдеться в переліку доручень, який затвердив Путін, за підсумками прямої лінії, що відбулася 20 червня, передає УНН з посиланням на сайт Кремля.

"МВС Росії проаналізувати правозастосовчу практику прийому в громадянство Російської Федерації у спрощеному порядку і при необхідності внести пропозиції щодо надання громадянам України, які бажають набути громадянство Російської Федерації, додаткових преференцій", - йдеться в документі.

Термін виконання доручення - 1 серпня 2019 року. Відповідальним за виконання призначений міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев.

Нагадаємо, 24 квітня, президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для жителів ОРДЛО.

27 квітня президент Росії Володимир Путін заявив у Пекіні, що Кремль розглядає можливість видачі російських паспортів за спрощеною процедурою всім українцям.

Пізніше Путін обіцяв "максимально лібералізувати" для громадян України процес отримання російського громадянства.

Українські Національні Новини

Політика