publikatsiya-lista-z-danimi-studenta-z-krimu-u-prezidenta-obitsyayut-prityagnuti-farion-do-vidpovidalnosti

Публікація даних студента з Криму: у президента обіцяють притягнути Фаріон до відповідальності

 • 133899 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що колишню народну депутатку Ірину Фаріон слід притягнути до кримінальної відповідальності за публікацію особистих даних проукраїнського студента з тимчасово окупованому Криму. Про це йдеться на її сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

“Як Представниця Президента України в АР Крим вчинятиму дії, щоб притягти до відповідальності за зазначені дії громадянку”, – йдеться у дописі.

За словами Ташевої, публікація на загал листів від людини, яка перебуває на окупованій території це “це ницість, і злочин”.

Деталі

Вона наголосила, що постійно спілкується з громадянами із тимчасово окупованого Криму та проводить моніторинг так званих судів над українцями, які на думку окупантів “дискредитують” збройні сили росії.

“Зараз ми знаємо про щонайменше 535 таких "дискредитацій", — резюмувала Ташева.

Раніше

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ через те, що екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон розповсюдила персональні дані кримського студента, чим створила загрозу його безпеці.

Реакція Фаріон

Сама екснардепка Ірина Фаріон у своєму Telegram-каналі заявила, що все це провокації та заперечила свою провину у ситуації із студентом.

“Бачу, що ширять чергову провокацію проти мене, начебто через мене затримано якогось студента. Панове. Не ведіться на гебістську тактику ворога”, — йдеться у дописі.

Контекст

8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму. У листі від імені Максима Глєбова було зазначено, що відправник родом із Керчі та навчається в Сімферополі. Згодом проросійський Telegram-канал опублікував фото студентського квитка КФУ ім. Вернадського на ім'я Максима Глєбова та відео з його допиту.

Нагадаємо

Мовознавиця Ірина Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових і сказала, що не може назвати їх українцями.

Згодом Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ та Національної поліції України щодо негативних висловлювань та звинувачень стосовно військовослужбовців Збройних Сил України, які спілкуються мовами нацменшин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міносвіти підтримали студентів у скандалі з Фаріон

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    FAVBET Tech увійшли у топ ІТ-компаній, що найбільше підтримують Україну

     • 70871 переглядiв

    Німеччина готує нове постачання Україні будівельного обладнання

     • 80212 переглядiв