prymusova-pasportyzatsiia-rosiianamy-ukrainskykh-ditei-na-okupovanykh-terytoriiakh-nabuvaie-zahrozlyvykh-masshtabiv-lubinets

Примусова паспортизація росіянами українських дітей на окупованих територіях набуває загрозливих масштабів - Лубінець

 • 17703 переглядiв

Російські окупанти примусово видають російські паспорти українським дітям з окупованих територій під час масштабних церемоній, щоб приховати за цим свої справжні наміри та маніпулюючи їхньою свідомістю.

Російські окупанти перетворили процес вручення паспортів рф українським дітям у масштабну церемонію. Примусова паспортизація поступово набуває дедалі загрозливіших масштабів. Про це заявив  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі 

Омбудсмен розповів, що дітям з окупованих територій України окупанти видають російські паспорти по-особливому урочисто. Іноді для цього їх везуть за тисячі кілометрів до Москви чи Санкт-Петербургу.

Діти отримують паспорти під святкове підняття триколора, покладання квітів до пам’ятника "скорбящєй матєрі". Туда також з’їжджаються представники МВС РФ, Слідчого комітету і так звані ветерани локальних війн та збройних конфліктів.

Понад 2,5 тис. підлітків з ТОТ України відправлять на військові навчання у рф - ЦНС 03.06.24, 16:45

Саме так нещодавно відбулося в окупованому Генічеську на Херсонщині. Надумана велич цього процесу покликана сформувати у дітей враження, що вони стають частиною чогось важливого, приховуючи справжні наміри та маніпулюючи їхньою свідомістю   

- заявив Лубінець. 

Він підкреслив, що примусова видача паспортів є спробою легітимізувати окупацію і насадити думку, що місцеве населення прийняло російське громадянство добровільно.

Примусова паспортизація росіянами українських дітей набуває дедалі загрозливіших масштабів! (...) Це спроба змінити національну ідентичність українських дітей та підпорядкувати населення окупованих територій

- попередив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Нагадаємо

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що російські загарбники вивезли чергову групу із 43 дітей з тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області на так званий відпочинок до Чувашії.

Популярні

Новини по темі

На Миколаївщині повідомили про аварійні вимкнення світла

 • 29563 переглядiв

Іспанія заявила про передачу Україні ще 10 танків Leopard

 • 19794 переглядiв