prymusova-evakuatsiia-z-nebezpechnykh-hromad-kupianshchyny-vyvezeno-vzhe-294-dytyny

Примусова евакуація: з небезпечних громад Куп’янщини вивезено вже 294 дитини, решту сподіваються евакуювати до кінця тижня

 • 15159 переглядiв

294 дитини були евакуйовані з Куп'янського району Харкова у зв'язку з безпековою ситуацією, і ще 4 дитини, як очікується, будуть переселені найближчим часом.

З населених пунктів Куп’янщини у Харківській області, де була оголошена примусова евакуація сімей з дітьми, вже вивезли 294 дитини. Це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час брифінгу, передає кореспондентка УНН.

У нас із Куп’янського району триває там евакуація, ми вже евакуювали 294 дитини. Залишилися фактично ще 4. Дуже сподіваюся, що цього тижня ми фактично евакуацію вже завершимо із цього напрямку

- сказав Олег Синєгубов.

Деталі

Враховуючи військову обстановку, за словами Синєгубова, імовірно будуть розглядатися й інші прифронтові населені пункти, де буде оголошено обов’язкову евакуацію дітей із сім’ями. Зокрема з частини м. Куп'янськ, яка перебуває під постійними обстрілами.

Наразі Куп’янський напрямок залишається найважчим на Харківщині. Там Збройні Сили України відбили 12 штурмових атак ворога за добу. Жодних втрат територій немає, наголосив Синєгубов. Однак там фіксується нове накопичення російських військ та техніки.

Згідно зі словами начальника Харківської ОВА, це пов’язано із тим, що ворог регулярно зазнає великих втрат серед живої сили, техніки та озброєння. Проте окупанти відповідно поповнюють резерви для того, щоб масштабувати штурмові дії.

Нагадаємо

Через безпекову ситуацію у низці населених пунктів Харківської області запровадили примусову евакуацію 275 дітей з їхніми родинами. 

17 листопада Олег Синєгубов повідомляв, що з небезпечних громад Куп'янщини залишилося евакуювати ще 15 дітей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти за добу обстріляли щонайменше 18 населених пунктів Харківщини: виникла пожежа, одна людина постраждала

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У центрі москви палає ресторан: відвідувачів евакуювали

     • 19506 переглядiв

    Україна отримала 400 млн дол. кредиту через Світовий банк

     • 20558 переглядiв