ukenru
prykordonnytsiam-yaki-prodaly-dani-z-obmezhenym-dostupom-zahrozhuie-uviaznennia

Прикордонницям, які продали дані з обмеженим доступом, загрожує ув'язнення

 • 25550 переглядiв

Двох прикордонниць звинуватили у продажу інформації із закритих державних баз даних. Їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

ДБР завершило розслідування щодо прикордонниць, які продавали інформацію з державних баз даних. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо двох прикордонниць, які звинувачуються у продажі інформації з закритих державних баз даних.

Обвинувальні акти направлені до суду. За звинуваченням у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (згідно з частиною 2 статті 361-2 Кримінального кодексу України), обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Дії прикордонниць виявлені у взаємодії з Службою безпеки України вже на початку 2024 року.

Вони, використовуючи посередників, отримували плату від чоловіків призовного віку, що мали намір виїхати за кордон та хотіли перевірити власних статус у базі даних.

За кожне копіювання інформації про одну особу з закритих баз даних прикордонниці брали 150 доларів США.

Одну з прикордонниць також судитимуть за несанкціоноване копіювання інформації, що призвело до її витоку (згідно з частиною 3 статті 362 Кримінального кодексу України).

Відтак жінок відсторонили від виконання обов'язків, а також перевели для проходження служби в один з бойових центрів на Чернігівщині.

Додамо

Раніше ДБР уже направило до суду обвинувальні акти щодо двох посередників. Їх також обвинувачують у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом.

ДБР викрило двох правоохоронниць, які продавали інформацію із закритих баз даних16.01.24, 15:47 • [views_0]