prykordonna-sluzhba-pro-zatrymannia-48-cholovikiv-v-kamazi-na-kordoni-z-moldovoiu-na-shchastia-takykh-vypadkiv-ne-bahato

Прикордонна служба про затримання 48 чоловіків в КАМАЗі на кордоні з Молдовою: "на щастя, таких випадків не багато"

 • 14356 переглядiв

На кордоні з Молдовою затримано 48 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон у вантажівці. Прикордонна служба повідомляє, що більшість спроб нелегального перетину здійснюються малими групами по 2-3 особи.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, коментуючи затримання 48 чоловіків в КАМАЗі на кордоні з Молдовою, заявив, що таких випадків не багато, адже більшість спроб незаконного перетину кордону фіксується з боку невеликих груп - по 2-3 чоловіки. Про це Демченко розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

"Як і раніше, спроби незаконного перетину кордону продовжуються, і найбільше їх відбувається по напрямку зеленої ділянки кордону, тобто поза межами пунктів пропуску. Якщо говорити про такі групи, яка затримана на Одещині, то, на щастя, таких випадків не багато, але ми бачимо зухвалість дій організаторів таких схем, коли вони фактично обіцяють людям сприяння в незаконному перетині. Збирають їх по дорозі до кордону, а далі їх ділять на менші групи, щоб вони були менш помітні, або були випадки, коли і великими групами намагалися прорватися через кордон. Більшість спроб - це невеликі групи по 2-3 чоловіки, які слідують до кордону, або поодиноко", - сказав Демченко.

За його словами, спроби незаконного перетину кордону фіксуються і на пунктах пропуску - з намаганнями ховатися в конструктивних особливостях транспортних засобів, або підкупити прикордонників.

"Найбільше спроб (незаконного перетину кордону - ред.) відбувається на кордоні з Молдовою та Румунією", - додав Демченко.

Нагадаємо

Вчора, 7 серпня, неподалік державного кордону правоохоронці заблокували "КАМАЗ". У кузові вантажівки знаходилося 48 чоловіків призовного віку, які намагались незаконно потрапити до Молдови. Щодо порушників склали адмінпротоколи, вантажівку вилучили.

Популярні

Новини по темі