ukenru
protesti-u-ssha-facebook-zablokuvav-storinki-i-akaunti-radikaliv-yaki-planuvali-prinesti-zbroyu-na-aktsiyi

Протести у США: Facebook блокує сторінки і акаунти радикалів, які планували принести зброю на акції

 • 11724 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. У вівторок компанія Facebook заявила, що закрила сторінки і акаунти групи радикалів, які обговорювали можливість принести зброю на акції протесту у США. Про це повідомляє CNN, передає УНН.

Згідно компанії, люди, пов'язані з групою American Guard, обговорювали подібні дії.

Група заявляє, що мова йде про американський конституційний націоналізм, але згідно Антидифамаційної ліги (ADL), американської єврейської правозахисної організації, American Guard "має досвід зв'язків з антиіммігрантським екстремізмом, ненавистю і насильством".

"Дійсно, до того, як American Guard стала American Guard, насправді це був підрозділ Індіанської групи під назвою Soldiers of Odin USA, екстремістської антиіммігрантської групи, яка виникла у Фінляндії в 2015 році і поширилася на багато інших країн", - кажуть в організації.

У Facebook повідомили, що компанія також закрила акаунти, пов'язані з крайньою правою групою Proud Boys, хоча і сказали, що не бачили повідомлень цієї групи з обговоренням зброї.

Компанія заявила, що планувала вжити заходів проти обох груп, але прискорила процес, коли побачила, як групи обговорюють протести.

Як повідомлялося в УНН, масові протести у США почалися після смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Його затримала поліція Міннеаполіса 25 травня за підозрою у використанні фальшивих купюр. Під час затримання офіцер натиснув Флойду на горло, при цьому Флойд намагався пояснити, що не може дихати. Пізніше затриманий помер у лікарні.

Акції протесту почалися в Міннеаполісі, але швидко поширилися і на інші міста, охопивши ряд штатів. До вихідних демонстрації переросли в безлади, зіткнення з поліцією і погроми.

У Міннеаполісі встановили режим надзвичайної ситуації через заворушення, пізніше влада ввела комендантську годину. Також комендантську годину ввели в десятках інших міст, в тому числі у Вашингтоні і Нью-Йорку.

Нагадаємо, Пентагон направив 1,6 тис. військових в район Вашингтона.

Українські Національні Новини

Новини Світу