ukenru
protesti-u-frantsiyi-kilkist-zatrimanikh-i-poterpilikh-zrostaye

Протести у Франції: кількість затриманих і потерпілих зростає

 • 8611 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. В результаті зіткнень між учасниками протестів і поліцією в центрі французької столиці постраждало 133 людини, 23 з яких поліцейські. Про це повідомляє УНН з посиланням AFP.

"Постраждало 133 особи, 23 з яких поліцейські, 412 осіб затримано, 378 - знаходяться під вартою в поліції", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція розгляне можливість введення надзвичайного стану

Як раніше інформував УНН, в минулі вихідні у Франції поновилися масові протести "жовтих жилетів". Зіткнення на Єлисейських Полях тривали з ранку до пізньої ночі. За даними МВС, в 1619 демонстраціях взяли участь 106 тис. чоловік, при цьому 130 осіб було заарештовано, з них 42 - в Парижі.

Як раніше інформував УНН, рух "жовтих жилетів" з'явився у Франції в знак протесту проти податку на викид парникових газів, що призводить до підвищення цін на автомобільне паливо. Як заявив раніше прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп, уряд має намір зберегти цей податок, незважаючи на будь-які протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести "жовтих жилетів" набирають обертів: поліція затримала 60 осіб

З 17 листопада по країні прокотилася хвиля маніфестацій, найбільші акції проходили в Парижі. Минулої суботи, за даними глави МВС Франції Крістофа Кастанера, в маніфестаціях по всій Франції взяли участь понад 103 тисяч осіб, а всього за день було організовано понад 1,5 тис. акцій протесту. Влада заявила, що уряд не відмовиться від взятого раніше курсу, проте запевнила, що змінить підхід. Консультації в уряді триватимуть протягом трьох місяців.

Українські Національні Новини

Новини Світу