protasyevich-i-sapega-uklali-dosudovu-ugodu-zi-slidstvom

Протасєвіч і Сапега уклали досудову угоду зі слідством

 • 16318 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Опозиційний журналіст Роман Протасєвіч і Софія Сапега уклали досудову угоду про співпрацю зі слідством. Про це УНН повідомляє з посиланням на Слідчий комітет Білорусі.

Цитата

"Обвинувачені дають послідовні свідчення і відповідно до законодавства вони раніше звернулися з клопотанням про укладення досудової угоди про співпрацю зі слідством. У клопотанні вони зобов'язалися сприяти попередньому слідству в розслідуванні злочинів, викритті співучасників, здійснювати все можливе для загладжування шкоди, заподіяної злочинами", - говориться в повідомленні.

Повідомляється, що виходячи з цього і після розгляду звернення обвинувачених про зміну запобіжного заходу слідство визнало за можливе змінити його на домашній арешт.

Що було раніше

Протасєвіча і Сапегу перевели на домашній арешт.

Доповнення

Колишнього головного редактора опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасєвіча і його дівчину, росіянку Софію Сапегу, затримали в Мінську 23 травня. Перед цим диспетчери столичного аеропорту Білорусі змусили пілотів пасажирського лайнера ірландської авіакомпанії Ryanair, на борту якого перебували молоді люди, здійснити посадку під приводом нібито наявної у них інформації про мінування літака.

Бомби на борту літака виявлено не було. Пізніше представники сервісу електронної пошти Protonmail заявили, що повідомлення, про яке йшла мова, було відправлено вже після того, як від пілотів Ryanair зажадали здійснити посадку в Мінську.

Учасники саміту Євросоюзу 24 травня погодили санкції, що забороняють білоруським авіалініям використовувати повітряний простір і аеропорти ЄС. Рада ЄС закликала європейські авіакомпанії уникати перельотів над територією Білорусі.

3 червня білоруський державний телеканал ОНТ показав в ефірі бесіду з Протасєвічем, в якій він визнає себе винним в підготовці масових заворушень і говорить про те, що поважає правителя Білорусі Олександра Лукашенка. Крім цього, він пообіцяв, плачучи, що більше не буде займатися політикою.

Глави МЗС країн "великої сімки" і верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель засудили арешт Протасєвіча.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Протасєвіч і Сапега уклали досудову угоду зі слідством

     • 16318 переглядiв

    "Вест Хем" прийняв рішення по долі Ярмоленка в клубі – ЗМІ

     • 132347 переглядiв