proryv-damby-u-cheliabinskii-oblasti-pidtopleno-piat-sil

Прорив дамби у Челябінській області: підтоплено п'ять сіл

 • 22897 переглядiв

У Челябінській області прорвало дамбу на Кіалімському водосховищі через сильні зливи. Підтоплено п'ять сіл, евакуюють жителів, оголошено режим надзвичайної ситуації.

У Челябінській області у п'ятницю, 26 липня, через різке підняття рівня води через тривалі зливи прорвало дамбу на Кіалімському водосховищі. Змив греблі стався на ділянці 100 метрів, загальна довжина споруди становить 500 метрів, уточнили в МНС регіону, передає УНН.

Деталі

Затоплено кілька кілометрів автомобільної траси Міас - Карабаш - Киштим, рух там перекрито.

У Карабаському міському окрузі оголошено режим надзвичайної ситуації. За даними оперативного штабу округу, у зоні підтоплення опинилися села Кіолім, Мухаметове, Карасаєве, Байдашеве та Сактаєве.

Їхня загальна чисельність населення становить близько 200 осіб. На публікованих у соціальних мережах відео місцеві жителі рятуються від води, що насувається на горищах і дахах своїх будинків. Рятувальні служби організують евакуацію трьох населених пунктів, одне із селищ повністю затоплено.

За попередніми даними, постраждалих та загиблих немає.

Усіх жителів округу просять запастися прісною водою, бути готовими до відключення електрики та зібрати речі та документи на випадок можливої ​​евакуації.

Кіалімське водосховище було створено в 1979 році в місці впадання річки Індішта в річку Великий Кіалім і є питним джерелом для міста Карабаш, розташованого за вісім кілометрів від водойми.

У челябінській області рф прорвало дамбу: подекуди вода вже затопила будинки 26.07.24, 21:04

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

Новини по темі

SpaceX і NASA планують запуск місії Crew-9 на МКС 18 серпня

 • 25934 переглядiв

Інфляція в Росії досягла 9% на тлі війни в Україні

 • 104468 переглядiв