prokuratura-zayavila-pro-partnerski-zvyazki-rozshukuvanogo-tarpana-z-deyakimi-suddyami-v-ukrayini

Прокуратура заявила про партнерські зв’язки розшукуваного Тарпана з деякими суддями в Україні

 • 300000 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Розшукуваний за підозрою в розкраданні держкоштів колишній одеський депутат Руслан Тарпан хоч і переховується зараз за кордоном, все одно зберігає партнерські зв’язки з окремим суддями і правоохоронцями в Україні. Таку інформацію надали в суді прокурори Одеської обласної прокуратури, йдеться в ухвалі Одеського апеляційного суду, передає УНН.

Цитата

«…в зазначеному кримінальному провадженні (щодо розкрадання держкоштів на проекті «Глибоководний випуск» - ред.) наявні ризики переховування ОСОБА_1 (Руслан Тарпан - ред.) від органів досудового розслідування та суду, здійснення тиску на свідків, перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином та продовження вчинення кримінального правопорушення, обумовлені вищевказаними обставинами, а також тяжкістю та невідворотністю покарання за організацію вчинення низки злочинів, у тому числі особливо тяжких, корупційних; значним впливом останнього на інших співучасників вчинених злочинів та наявністю стійких ділових і партнерських зв'язків із представниками судової системи, правоохоронних органів, владних та бізнес-структур, ЗМІ», - йдеться в ухвалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позов розшукуваного Тарпана проти журналістів розглядатиме одна з перших суддів, призначених Зеленським

До теми

Тарпан хоч і переховується за межами України вже понад 5 років, у різних ЗМІ та анонімних політичних телеграм-каналах періодично заявляються повідомлення про буцімто його спроби підкупу окремих суддів, прокурорів, депутатів з метою закриття його кримінальних проваджень чи вирішення інших майнових питань. Про яких саме суддів йдеться та хто дійсно сьогодні ризикує контактувати з особою, яку у Верховній Раді публічно називають колаборантом, громадськості наразі невідомо. З метою отримання достовірної інформації з цього приводу УНН звернувся до органів прокуратури Одеської області із відповідним запитом.

Додамо

Розшукуваного Тарпана та його адвокатів неодноразово звинувачували у здійсненні тиску на прокурорів чи на журналістів.

Зокрема, він позивається до ІА «УНН», щоб заборонити українському ЗМІ висвітлювати процес його кримінального переслідування. 

А раніше адвокати Тарпана, наприклад, через суд реєстрували кримінальні провадження проти прокурорів, які готували їх клієнту повідомлення про підозру. Згодом ДБР, дослідивши факти, справу проти прокурорів закрило як "безпідставну". А у Верховній Раді цей випадок відверто назвали "зловживанням адвокатів" Тарпана.

Нагадаємо

Руслан Тарпан з 2017 року перебуває у розшуку МВС, а з 2021-го - у міждержавному розшуку як підозрюваний у розкраданні кілька сотень мільйонів на проекті «Глибоководний випуск».

Наразі, як інформували одеські прокурори, вже триває підготовка запиту на екстрадицію Тарпана в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Помер мер Обухова

     • 323425 переглядiв

    ПАРЄ визнала російський режим терористичним

     • 275825 переглядiв

    На Полтавщині впало два українські літаки – ОВА

     • 1294912 переглядiв