prokuratura-zasekretila-prizvischa-suddiv-partneriv-rozshukuvanogo-ruslana-tarpana

Прокуратура засекретила прізвища суддів-партнерів розшукуваного Руслана Тарпана

 • 286577 переглядiв

Цитата

“З урахуванням положень статті 222 Кримінального процесуального кодексу України інформація стосовно дій осіб, які фігурують за кримінальним провадженням або інших обставин, встановлених під час досудового розслідування є таємницею досудового розслідування, розголошення якої може зашкодити подальшому розслідуванню кримінального провадження”, - повідомили у прокуратурі у відповідь на запитання «хто саме з суддів має партнерські зв’язки з Тарпаном?».

Контекст

За даними прокурорів, попри те, що Руслан Тарпан понад 5 років переховується від правоохоронних органів за кордоном, він може зберігати партнерські зв’язки з окремим суддями і правоохоронцями в Україні. Про це, зокрема, йдеться в одній з ухвал суду.

Також у різних ЗМІ та анонімних політичних телеграм-каналах періодично з'являються повідомлення про нібито спроби Тарпана підкупу окремих суддів, прокурорів, депутатів з метою закриття його кримінальних проваджень чи вирішення інших майнових питань.

Нагадаємо

Руслан Тарпан з 2021-го перебуває у міждержавному розшуку, а в Україні йому обрано запобіжний захід у вигляді заочного арешту. Він може переховуватися в ОАЕ, Болгарії та інших країнах, вважає слідство. А в прокуратурі інформували, що готують документи для початку процедури екстрадиції Тарпана в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Підрозділи ППО збили 12 дронів-камікадзе – Генштаб

     • 309514 переглядiв

    Арахамія розповів, коли ВР планує ухвалити Бюджет-2023

     • 256699 переглядiв