ukenru
prokuratura-niderlandiv-rozsliduvala-rizni-stsenariyi-zbittya-litaka-reysu-mn17

Прокуратура Нідерландів розслідувала різні сценарії збиття літака рейсу МН17

 • 15062 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Прокуратура Нідерландів брала до уваги і розслідувала кілька різних сценаріїв збиття Boeing МН17 - вибух на борту, атака військового літака, використання інших зенітних установок, окрім "Буку". Про це повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

"У ході даних слухань ми зробимо детальну презентацію про хід подій і проведене розслідування. Ми почнемо з пояснення ситуації, обстановки в районі, де зазнав аварії рейс MH17, і про залучені сторони. Після цього ми представимо інформацію щодо доказів, таких як криміналістичні експертизи, свідки, фотографії, відео, цифрові джерела, дані з радарів і супутникові зображення. Слідом за цим ми пояснимо, як на основі цих доказів ми провели розслідування того, як розвивалися події, які привели до краху рейсу MH17", - сказала прокурор Деді Вуі-А-Цой.

Вона зазначила, що презентація розслідування, яке тривало кілька років, займе кілька днів.

"До уваги бралися різні сценарії розвитку ситуації: вибух на борту, атака військового літака, використання інших зенітних ракетних установок (ЗРК) крім "Бука" і використання ЗРК "Бук", - сказала Деді Вуі-А-Цой.

За її словами, також під час засідання пояснять, чому вважають окремі частини розслідування завершеними, і представлять інформацію про те, які розслідування мають бути проведені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд по МН17: США можуть мати супутникові знімки пуску ракети по літаку.

"В рамках останнього сценарію розвитку подій прокуратура провела розслідування по відношенню до різних можливих місць запуску ракети і використання установок, що належать як РФ, так і Україні. Вся ця інформація також буде представлена ​​суддям. Крім того, відомство має намір розповісти про те, як слідчі виявили підозрюваних, як з'ясували їх ролі і які перешкоди існують на шляху розслідування", - повідомили у ЗМІ.

Прокурор додала, що відомство не має наміру надавати конкретні докази, оскільки це може бути зроблено тільки після того, як захист отримає можливість долучити до справи свої документи і почнеться розгляд справи по суті.

"За її словами, слідство розглянуло наявну інформацію про учасників збройного конфлікту, про тих, хто віддавав накази і виконував їх в липні 2014 року. Деді Вуі-А-Цой помітила, що військові умови значно ускладнили хід розслідування", - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що було показано відео про експерименти з різними ракетами, які проводилися в Україні та у Фінляндії.

"Експертиза була зосереджена на з'ясуванні конкретної точки вибуху (всередині корпусу літака або зовні), а також на те, якою саме ракетою був збитий малайзійський Boeing і з якої точки вівся обстріл", - повідомили у ЗМІ.

Нагадаємо, сьогодні у Нідерландах почалася друга сесія розгляду справи про МН17.

Українські Національні Новини

Політика