ukenru
proiekt-biudzhetu-ssha-na-2025-rik-peredbachaie-482-mln-dolariv-dopomohy-ukraini-dlia-protydii-rosiiskii-ahresii-bilyi-dim

Проєкт бюджету США на 2025 рік передбачає 482 млн доларів допомоги Україні для протидії російській агресії - Білий дім

 • 20324 переглядiв

Білий дім пропонує виділити 482 мільйони доларів на підтримку України в бюджеті на наступний фінансовий рік, що допоможе відновити українську економіку, зміцнити обороноздатність і просунути реформи для вступу до ЄС.

Білий дім опублікував бюджетну пропозицію на 2025 фінансовий рік, яка передбачає виділення 1,5 мільярда доларів на "протидію агресії кремля" і у тому числі 482 мільйони доларів на допомогу Україні. Про це повідомляє Державний департамент США, передає УНН.

Деталі

У Білому домі пропонують виділити Україні протягом наступного фіскального року 482 мільйони доларів підтримки. Ці кошти закладено в представлений проєкт держбюджету США на 2025 рік.

Якщо ми не зупинимо апетити путіна до влади і контролю в Україні, він не обмежиться лише Україною, і витрати для Америки та наших союзників і партнерів зростатимуть. Запитувані для України 482 мільйони доларів допоможуть у відновленні української економіки, зміцнять стійкість України та її здатність захищатися від повномасштабного вторгнення росії, а також забезпечать прогрес у проведенні реформ, необхідних для вступу України до ЄС

- йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що що в разі перемоги путіна в Україні, "це стане сигналом для автократів і зловмисних акторів у всьому світі, що вони можуть застосувати силу, щоб перевернути світовий порядок, який загрожує політичним, безпековим та економічним інтересам Сполучених Штатів і всього світу на десятиліття вперед".

Прем'єр-міністр Швеції: Європа повинна переконати США зосередитися на війні росії проти України12.03.24, 00:03 • [views_0]

Як зазначили в Держдепі, 250 з 482 мільйонів мають бути спрямовані на "економічну допомогу й допомогу з розвитку задля підтримки реформ в Україні". Йдеться про можливості для розвитку і зміцнення "громадянського суспільства, верховенства права та проведення чесних виборів", а також посилення економічного зростання, зміцнення економічної безпеки й підтримку вступу до ЄС.

Крім того, 95 мільйонів доларів планується виділити на програму фінансування короткої та середньострокової безпекової допомоги з боку Держдепартаменту США (FMF) з метою допомогти Україні перемогти в війні проти росії. 71 мільйон планується виділити на реалізацію програм у галузі охорони здоров'я, а 66 мільйонів - на "інші види безпекової допомоги", зокрема цивільний захист, розмінування та нерозповсюдження зброї масового знищення.

Нагадаємо

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що обговорив з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном нагальні українські військові потреби, вказав на важливість якнайшвидшого схвалення Палатою представників пакета допомоги для України і подякував американському президенту Джо Байдену за сильні меседжі щодо необхідності підтримки України у щорічному посланні у Конгресі. 

Японія та США обговорюють оборонну співпрацю для збільшення обсягів допомоги Україні - ЗМІ10.03.24, 11:41 • [views_0]