ukenru
prodovzhennia-viiskovoi-pidtrymky-ta-intehratsiia-ukrainy-v-yes-i-nato-shmyhal-zustrivsia-iz-hlavoiu-mzs-latvii

Продовження військової підтримки та інтеграція України в ЄС і НАТО: Шмигаль зустрівся із главою МЗС Латвії

 • 96465 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся в Києві з міністром закордонних справ Латвії Байбою Браже, щоб обговорити подальшу підтримку України, включаючи військову допомогу, інтеграцію в ЄС і НАТО, посилення санкцій проти росії та конфіскацію російських активів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із главою МЗС Латвії Байбою Браже, яка прибула до Києва. Йшлося про продовження підтримки, зокрема військової, а також інтеграцію України в ЄС і НАТО, передає УНН.

Зосередили увагу на ключових темах: продовження підтримки, зокрема військової, інтеграція нашої держави в ЄС і НАТО, посилення санкцій та конфіскація російських активів. Вдячні Латвії за перші кейси в цьому напрямку— націоналізацію Будинку москви в Ризі 

- повідомив Шмигаль у Telegram.

За його словами, Латвія у координації з Україною продовжить посилено працювати з партнерами щодо цих важливих тем. Подякував і за підтримку Формули миру Президента України.

Також й обговорили питання інфраструктури й логістики, зокрема проєкт Rail Baltica.

Прем'єр України висловив щиру вдячність латвійському уряду та народу за високий рівень підтримки від початку повномасштабного вторгнення.

Раніше

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже здійснила свій перший закордонний візит до України, де зустрілася з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та вшанувала українців, загиблих у війні.