prodavav-rf-dani-pro-infrastrukturu-ta-obiekty-zsu-rozsliduvannia-shchodo-shpyhuna-z-chernivtsiv-zaversheno

Продавав рф дані про інфраструктуру та об’єкти ЗСУ: розслідування щодо шпигуна з Чернівців завершено

 • 9207 переглядiв

Буковинця звинувачують у передачі росії даних про військові об'єкти та інфраструктуру України. Йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду та виправдовування агресії рф.

Буковинцю загрожує довічне ув’язнення за надсилання агентам рф даних про логістичні, військові та об’єкти критичної інфраструктури України.

Пише УНН із посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

Перед судом постане шпигун з Чернівців: правоохоронці завершили розслідування та направили обвинувальний акт. Вказується, що обвинувачений збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури, логістичні та військові об’єкти на Буковині.

Деталі

Обвинувачений познайомився з представником спецслужб рф в одному з месенджерів та погодився на проведення підривної діяльності проти України за винагороду.

Чоловік надавав російським спецслужбам відомості щодо розташування на території Чернівців транспортних залізничних вузлів, військових об’єктів та координат медзакладів, де на лікуванні перебували українські воїни.

"Коригувала удари по Очакову": СБУ затримала інформаторку фсб із мережі блогера-зрадника лебедєва22.07.24, 10:20

Для конспірації зрадник "досліджував" місцевість під виглядом працівника кур’єрської служби.

Правоохоронці з’ясували, що в червні за приблизно чотири тисячі гривень у криптовалюті він надіслав представнику ворожої спецслужби зображення та координати розташування військових об’єктів на території Чернівців.

Також слідчі встановили, що в російських відеочатах зловмисник виправдовував збройну агресію росії проти України і заявляв, що виступає на боці країни-агресора. Крім цього, фігурант висловлював готовність до співпраці з ворогом і виявляв бажання виконувати накази агентів рф.

СБУ затримала фельдшера "швидкої", який коригував удари рф по Одещині20.08.24, 10:08

Затримали 49-річного буковинця у липні 2023 року.

Правоохоронці провели обшук за його місцем проживання. Було вилучено комп’ютерну техніку з доказами злочинної діяльності.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт направлено до суду. За скоєне зловмиснику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо

СБУ викрила настоятеля храму УПЦ МП на Вінниччині, який вихваляв окупантів.

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстріляла Сумський район, сталася пожежа - ДСНС

     • 26425 переглядiв