pro-shtraf-vid-ttsk-mozhna-bude-diznatysia-v-dii-rechnyk-minoborony

Про штраф від ТЦК можна буде дізнатися в "Дії" – речник Міноборони

 • 10398 переглядiв

Військовозобов'язані зможуть дізнатися про штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних у додатку "Дія", але це не означає, що всі, хто не оновив свої дані до 16 липня включно, будуть оштрафовані негайно, оскільки притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення - це певна процедура, яка може зайняти від трьох місяців до року.

   Про штраф за невчасно оновлені військово-облікові дані військовозобов’язані зможуть довідатися, зокрема, і в застосунку "Дія". Проте це не означає, що всі, хто не оновив дані до 16 липня, будуть одразу оштрафовані. Про це сказав в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін, передає УНН.

Лазуткін  пояснив, що притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення – це певна процедура, яка може займати від трьох місяців до року.

Ми не говоримо, що всіх будуть штрафувати автоматично. Від трьох місяців від дня виявлення і до року з моменту скоєння адміністративного правопорушення, провадження може бути відкрите. Штраф – це певна процедура. Це не одразу всім ставлять галочки, хто на сьогодні не оновив, і всім виписується автоматично штраф. Мають бути протоколи, і має бути постанова. Відповідно, люди будуть дізнаватися про ці штрафи так, як дізнаються про штрафи за перевищення швидкості, у тому ж застосунку "Дія" можна буде це зробити

– розповів Лазуткін.

Відтепер військовозобов’язані зможуть оновити свої дані лише в Резерв+ або ТЦК та СП - Міноборони17.07.24, 11:00

За його словами, оновити військово-облікові дані можна і надалі в ТЦК та СП і в застосунку "Резерв+", проте тепер це не звільняє від штрафу, оскільки 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних закінчився.

Лазуткін зазначив, що військовозобов’язаних, які вже оновили свої військово-облікові дані у визначений законом термін, затримувати на вулицях працівники ТЦК та СП не будуть.

У Генштабі уточнили процедуру виписування штрафів за неоновлені дані16.07.24, 13:44

Людина виконала норму закону у зазначений термін, вона оновила свої військово-облікові дані, вона вказала місце свого проживання. Тобто туди може прийти направлення на ВЛК. Відповідно, немає сенсу цю людину "ловити" серед вулиці. Будемо відверті, з цим пов’язані були неприємні процеси, які негативно впливали і продовжуватимуть впливати на імідж Збройних Сил України, коли на блокпостах і силоміць когось намагаються витягувати. Представники ТЦК та СП не мають цього робити, не мають таких повноважень. Це можуть робити тільки представники поліції згідно із законом

- розповів Лазуткін.

Обов'язкова наявність військово-облікових документів для виїзду за кордон: вже є близько 40 відмов чоловікам17.07.24, 11:31

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    З окупації повернули ще двох українських дітей

     • 20444 переглядiв