prezydentka-hruzii-vnosyt-pozov-do-konstytutsiinoho-sudu-cherez-zakon-pro-inoahentiv

Президентка Грузії вносить позов до Конституційного суду через закон про іноагентів

 • 16699 переглядiв

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі подає позов до Конституційного суду, щоб оскаржити закон про іноземних агентів ("Про прозорість іноземного впливу") як неконституційний і вимагати його призупинення та скасування.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі сьогодні вносить до Конституційного суду позов щодо закону про іноагентів ("Про прозорість іноземного впливу"), передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

"Вказаний закон є неконституційним, він суперечить статті 78 Конституції Грузії. У позові заперечується також низка норм закону, які порушують основні права, гарантовані Конституцією. Президент вимагає призупинити дію закону та остаточно його скасувати", - заявив парламентський секретар президента Георгій Мсхіладзе.

Сполучені Штати зупинили допомогу Грузії у зв'язку з ухваленням закону про "іноагентів"13.07.24, 14:10

У "Грузинській мрії" у відповідь на дії Зурабішвілі заявили, що вона "представляє радикальне угруповання, яке є ворогами і зрадниками країни, кероване чужою країною, іншою силою".

ЄС наступного тижня розгляне запровадження санкцій проти Грузії через закон про "іноагентів" - ЗМІ 21.06.24, 16:38

Довідка

Стаття 78 Конституції Грузії – Інтеграція до європейських та євроатлантичних структур: Конституційним органам в межах своїх повноважень вжити всіх заходів для забезпечення повної інтеграції Грузії до Європейського союзу та Організації Північноатлантичного договору.

На тлі закону про "іноагентів" в ЄС можуть переглянути безвіз з Грузією 05.06.24, 16:13

Популярні

Новини по темі

Віцепрем’єрка з євроінтеграції Молдови прибула до України

 • 81352 переглядiв