prezydent-polshchi-pryviv-do-prysiahy-novoobranoho-premier-ministra-donalda-tuska-ta-ministriv

Президент Польщі привів до присяги новообраного прем'єр-міністра Дональда Туска та міністрів

 • 25498 переглядiв

Президент Польщі Анджей Дуда привів до присяги прем'єр-міністра Дональда Туска та міністрів, висловивши готовність до співпраці, незважаючи на політичні розбіжності. Дуда планує провести засідання Ради національної безпеки.

13 грудня у президентському палаці у Варшаві президент Польщі Анджей Дуда прийняв присягу у премʼєр-міністра Дональда Туска та всіх його міністрів. Про це пише УНН з посиланням на польські ЗМІ.

Деталі

Дуда привітав з успіхом правлячу коаліцію, яка перемогла на останніх виборах, і зауважив, що хоч він походить з іншого політичного середовища, готовий до співпраці з новим урядом. Він додав, що між ним і прем’єром Туском немає розбіжностей щодо розподілу владних функцій.

Це дуже важливий момент для Польщі. Хочу вас привітати, передусім з тим, що ви перемогли в політичному процесі. Це особлива ситуація, якої ми не мали ще від 1989 року в Польщі. При великій явці, коли наші земляки взяли на себе відповідальність беручи участь у виборах і було прийняте рішення, яке дало перемогу одній політичній групі, але насправді перемогу здобула інша політична група

, – сказав Анджей Дуда.

Президент висловив сподівання на тісну співпрацю з урядом і анонсував засідання Ради національної безпеки, яка відбудеться наступної середи.

Туск подякував усі полякам за підтримку на виборах політичної сили, яка прийшла до влади, звернувши увагу на рекордну явку на виборах, і висловив задоволення готовністю президента країни співпрацювати з урядом в усіх справах.

Нагадаємо

11 грудня парламент Польщі обрав лідера партії "Громадянська платформа" Дональда Туска головою уряду. Туск заявляв, що підтримує подальшу підтримки Україну і критикував європейських політиків, які висловлюють втому через війну.

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Дефіциту електроенергії в Україні немає - Міненерго

     • 29869 переглядiв