prezydent-chekhii-ataky-na-pivnichnyi-potik-mozhut-buty-zakonnoiu-metoiu-u-viini

Президент Чехії: атаки на "Північний потік" можуть бути законною метою у війні

 • 37022 переглядiв

Петр Павел заявив, що атаки на газопровід "Північний потік" можуть бути законною метою у війні. Він наголосив, що не має доказів причетності України до вибухів.

Атаки на газопровід "Північний потік" можуть бути законною метою в російсько-українській війні, заявив Президент Чехії Петр Павел. Втім, наголосив, що у нього немає доказів щодо причетності України до вибухів "Північному потоці". Про це він сказав у подкасті PoliTalk, пише Novinky, передає УНН

Коли ведеться збройний конфлікт, він ведеться не тільки проти військових цілей, а й проти цілей стратегічного характеру. А трубопроводи - це стратегічний об'єкт. Якби метою атаки було припинення поставок газу і нафти в Європу і грошей назад у росію, то - і я говорю про це умовно - це було б законною метою

- заявив Петр Павел.

Однак, президент Чехії додав, що у нього немає інкримінуючої чіткої інформації про те, що за нападом стояла Україна.

Нагадаємо

У справі про вибухи на "Північному потоці" (Nord Stream) генеральний прокурор Німеччини дійшов до етапу першого ордера на арешт після розслідування. Розшукувана людина – українець. 

Радник голови ОП вказав на росію у справі про вибухи на газопроводі Nord Stream 2. Михайло Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до інциденту і не отримала від нього жодних переваг.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстріляла Сумський район, сталася пожежа - ДСНС

     • 26425 переглядiв