prezydent-chekhii-anonsuvav-shvydke-vidpravlennia-snariadiv-v-ukrainu

Президент Чехії анонсував швидке відправлення снарядів в Україну

 • 20393 переглядiв

Чеська Республіка надішле Україні 50 000 боєприпасів у липні та серпні, а з вересня до кінця року - 80-100 000 боєприпасів щомісяця в рамках чеської ініціативи з постачання півмільйона боєприпасів до України у 2024 році.

Україна в липні і серпні цього року в рамках чеської ініціативи отримає по 50 тисяч боєприпасів, а з вересня по кінець року — по 80-100 тисяч боєприпасів щомісяця, заявив президент Чехії Петро Павло, пише ЧТК, передає УНН.

Деталі

Після участі у саміті НАТО у Вашингтоні Павло прибув у п'ятницю до Х'юстона, де він виступить у політичних дебатах, а також зустрінеться з місцевими політиками та підприємцями.

"Як заявив Павел, в рамках чеської ініціативи у липні та серпні цього року в Україну буде поставлено по 50 тисяч одиниць боєприпасів, а з вересня до кінця року — від 80 до 100 тисяч одиниць боєприпасів щомісяця", - повідомило агентство.

Наприкінці червня чеський прем'єр Петро Фіала повідомив журналістам, що перша партія боєприпасів у рамках чеської ініціативи прибула в Україну, а голова Міноборони Яна Чорнохова уточнила, що йдеться про постачання з фінансовою участю Німеччини 50 тисяч одиниць боєприпасів, а мета ініціативи — поставити у 2024 році. роком на Україну півмільйона боєприпасів.

Президент Чехії Петр Павел госпіталізований після аварії на мотоциклі 24.05.24, 02:53

Популярні

Новини по темі

У Харкові прогримів вибух

 • 32956 переглядiв