ukenru
premierka-lytvy-nazvala-umovu-za-yakoiu-zakhidni-instruktory-mohly-b-poikhaty-v-ukrainu

Прем’єрка Литви назвала умову, за якою західні інструктори могли б поїхати в Україну

 • 25021 переглядiв

Прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте заявила, що західні військові інструктори могли б поїхати в Україну для навчання українських солдатів, якщо буде забезпечена належна протиповітряна оборона, а також фахівці могли б допомогти у сфері кібербезпеки, розмінування та захисту кордонів.

Прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте переконана, що західні військові інструктори могли б поїхати в Україну для підготовки українських солдатів за умови забезпечення належної ППО. Про це вона заявила на спільній пресконференції з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Вільнюсі в п’ятницю, передає LRT, пише УНН.

Деталі

Шимоніте зазначила, що зараз литовські військові інструктори навчають українських військових у Литві та інших країнах.

Чи можна було б їх навчати в Україні? З належною протиповітряною обороною, безумовно, можна керувати цими ризиками,

- сказав прем’єрка.

Вона також додала, що в Україну можуть бути направлені фахівці, які допоможуть Києву з кібербезпеки, розмінування та охорони кордону.

За словами Шимоніте, слова президента Франції Еммануеля Макрона про можливе введення військ в Україну дехто сприйняв як пропозицію західним військам взяти участь у бойових діях.

Є різні форми допомоги або способи залучення. Я думаю, що президент Макрон сказав, і що є ключовим, це те, що ми не повинні малювати для себе червоні лінії, коли з іншого боку ми маємо людину, яка не має червоних ліній і яка має ядерну загрозу і розмахує нею через день,

- сказала очільниця уряду Литви.

Нагадаємо

Говорячи про підтримку України Заходом, Макрон наприкінці лютого заявив, що не виключає можливості відправлення військ союзників в Україну в майбутньому.