premierka-italii-obhovoryla-sytuatsiiu-v-ukraini-liderom-knr

Прем'єрка Італії обговорила ситуацію в Україні лідером КНР

 • 14430 переглядiв

Джорджа Мелоні зустрілася з Сі Цзіньпінем у Пекіні. Вони обговорили двосторонні відносини, війну в Україні та напруженість на Близькому Сході, підкресливши важливість збалансованого співробітництва.

У понеділок, 29 липня, прем'єрка Італії в рамках свого візиту до Китаю зустрілась з лідером КНР Сі Цзіньпінем. Вони провели перемовини під час яких, зокрема, згадали й Україну. Про це пише УНН з посиланням на італійський уряд.

Деталі

Зазначається, що Мелоні та Сі "поділилися позитивним розвитком відносин між Італією та Китаєм" і підкреслили важливість "збалансованого, взаємовигідного співробітництва, заснованого на взаємній довірі".

Переговори стосувались двосторонніх відносин та пріоритетних питань міжнародного порядку денного – "від війни в Україні до ризиків подальшої ескалації ситуації на Близькому Сході"

Китай постачає обладнання військового призначення до білорусі, де виробляють зброю для армії рф - ЗМІ26.07.24, 16:25

На зустрічі прем’єрка Італії відзначила, що у світі зростає напруженість, і "Китай неминуче є дуже важливим співрозмовником для того, щоб дати раду всім цим подіям", і закликала спільно обговорити, "як забезпечити стабільність і мир".

Вона також підкреслила, що Італія може відігравати важливу роль у відносинах Китаю з Європейським Союзом, "намагаючись створити максимально збалансовані торговельні відносини".

Нагадаємо

Високий представник ЄС закликав Китай сприяти мирному процесу в Україні та припинити експорт товарів подвійного призначення в Росію. Жозеп Боррель попросив Китай використати свій вплив на РФ для завершення війни.

Популярні

Новини по темі

Прем'єрка Італії обговорила ситуацію в Україні лідером КНР

 • 14430 переглядiв

МЗС радить українцям утриматись від поїздок до Лівану

 • 14656 переглядiв