premier-ministr-indii-modi-vidvidaie-ukrainu-v-serpni

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну в серпні

 • 25043 переглядiв

Нарендра Моді планує візит до Києва 23 серпня. Це буде перша поїздка індійського прем'єра в Україну з початку російського вторгнення у 2022 році, після запрошення від президента Зеленського.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибуде до Києва в серпні. Це буде його перший візит до України з початку російсько-української війни в 2022 році. Кілька джерел у дипломатичних колах Делі підтвердили, що відбудуться на третьому тижні серпня, швидше за все, 23 серпня. Про це пише індійське видання WION, передає УНН.

Деталі

На початку цього року президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Моді та запросив лідера Індії відвідати його країну.

Цього місяця відбулися обміни на високому рівні між двома сторонами. Джайшанкар і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Аджит Довал і його український колега Андрій Єрмак провели телефонні переговори.

Після переговорів Джайшанкар написав у соціальних мережах, що переговори стосуються "подальшого розвитку наших двосторонніх відносин".

Доповнення

Прем'єр-міністр Моді зустрівся із Зеленським у червні в Італії на полях саміту G7. Під час цієї зустрічі обидві сторони обговорили поточну ситуацію в Україні, причому прем’єр-міністр Індії наголосив на "діалозі та дипломатії". Згідно з роздатковим матеріалом зустрічі, прем’єр-міністр "знову заявив, що Індія продовжуватиме робити все можливе для підтримки мирного вирішення проблеми".

Це була друга подібна особиста зустріч між двома лідерами після війни - перша відбулася минулого року на полях зустрічі G7 в Японії.

Моді відвідав Відень, обговоривши з австрійським канцлером війну рф в Україні10.07.24, 19:18

Популярні

Новини по темі

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну в серпні

 • 25043 переглядiв