povyazuvanu-z-putinim-areshtovanu-superyakhtu-za-700-mln-dol-dozvolili-pereobladnati-ft

Пов'язувану з путіним арештовану суперяхту за 700 млн дол. дозволили переобладнати - FT

 • 311572 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Італія дозволила неназваному власнику арештованої у межах санкцій суперяхти "Шехерезада" вартістю 700 мільйонів доларів оплачувати персонал, обслуговування та переобладнання, повідомила у неділю Financial Times, пише УНН.

Деталі

"Пройшло 15 місяців з того часу, як Італія конфіскувала "Шехерезаду", супер'яхту вартістю 700 мільйонів доларів, пов'язану з володимиром путіним. Але час, який яхта провела в тосканському порту Марина-ді-Каррара, не було витрачено марно: Італія дозволила її неназваному, але власникові, який перебуває під санкціями, платити не тільки за її персонал і технічне обслуговування, а й за її переобладнання", - пише видання.

Яхта довжиною 140 метрів, якій всього чотири роки і яка може похвалитися 22 гостьовими каютами із позолоченими ванними кімнатами, двома вертолітними палубами та спа-центром, як повідомляється, оновлюється міланською компанією Italian Sea Group.

Компанія підтвердила, що "переобладнання" судна здійснювалося після того, як активи були заморожені владою, і що власник яхти оплачував роботи та технічне обслуговування, але відмовилися повідомити додаткові подробиці, включаючи особу власника.

Агентство Agenzia del Demanio, яке управляє заарештованими активами, підтвердило, що разом із Міністерством фінансів країни воно погодилося дозволити судновласнику сплатити "технічні роботи", але відмовилося вдаватися в подробиці, оскільки "інформацію про заморожені активи засекречено".

Італія ніколи публічно не називала власника яхти, хоча під час арешту вона заявила, що вона має "докази значних економічних та ділових зв'язків із помітними елементами російського уряду, на які поширюються санкції ЄС".

"За словами людей, знайомих із ситуацією у Римі та Брюсселі, власником є Едуард Худайнатов, колишній виконавчий директор російської державної нафтової компанії "Роснефть", який потрапив під санкції ЄС у червні 2022 року", - пише видання.

Bloomberg минулого року повідомляло, що "офіційні особи США затверджували в судових документах, що Худайнатов був "підставним власником" двох яхт, включаючи "Шехерезаду", від імені путіна", вказує видання. The Financial Times встановила, що судно належало розташованій на Маршаллових островах компанії під назвою Beilor Asset Limited.

Тим часом розслідувачі, які працюють на ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального, як повідомляється, також стверджували, що справжнім власником "Шехерезади" є президент росії, оскільки частина її екіпажу була співробітниками федеральної служби охорони, яка відповідає за безпеку путіна. кремль тоді відкинув звинувачення. Згодом персонал на борту яхти було замінено.

Прессекретар кремля дмитро пєсков заявив у відповідь на запитання Financial Times: "Усі чутки з цього приводу є безпідставними".

Представник Єврокомісії заявив, що "держави-члени відповідають за застосування санкцій", і що заморожування активів не впливає на право власності на активи. Відповідаючи на запитання про схему оплати утримання "Шехерезади", представник сказав, що "витрати на утримання заморожених активів можуть бути сплачені санкціонованою особою" у межах "стандартного відступу".

Державні органи у відповідній державі-члені також можуть оплачувати витрати на технічне обслуговування з урахуванням "ризику, що призначена особа не захоче,.. або що призначена особа заперечуватиме бенефіціарне володіння активом", додав представник.

Італія та Європейська комісія не підтвердили, хто є "санкціонованою особою" щодо "Шехерезади".

Доповнення

ЄС ввів санкції щодо майже 1900 російських фізичних та юридичних осіб після першого вторгнення москви до України у 2014 році, заморозивши їх активи та заборонивши їм подорожувати блоком. Активи заморожено, а не заарештовано, і буде повернуто у разі зняття санкцій.

Згідно зі списком російських активів, вилучених в Італії, який потрапив до розпорядження FT, "Шехерезада" - єдина, чий власник не вказано. Судно просто описується як: "суперяхта "Шехерезада", що плаває під прапором Кайманових островів, вартістю близько 650 млн євро".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли 69 разів Запорізьку область, є руйнування

     • 173938 переглядiв