ukenru
posvidchennya-vodiya-bez-navchannya-v-avtoshkoli-kabmin-zatverdiv-zmini-v-ramkakh-reformi-servisnikh-tsentriv-mvs

Посвідчення водія без навчання в автошколі: Кабмін затвердив зміни в рамках реформи сервісних центрів МВС

 • 15929 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Кабінет міністрів України затвердив порядок, згідно з якого майбутні водії матимуть вибір, як і де опановувати правила дорожнього руху. Про це передає УНН із посиланням на повідомлення міністра внутрішніх справ Ігоря Клименко в Telegram.

Цитата

“Кабінет Міністрів України затвердив порядок, за яким українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі. Майбутні водії матимуть вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію”, — йдеться у повідомленні.

Деталі

Відповідні зміни відбулися в рамках реформи сервісних центрів МВС. Як нагадує офіційний канал міністра внутрішніх справ, — її розпочато влітку 2023 року.

Важливо:

Аби скласти теоретичний іспит, необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС, крім того, з часом, така послуга буде доступна і через ЦНАП.

Нововведення стосуються також проекту “Автошколи для осіб з інвалідністю”, який реалізується, у тому числі, для захисників України, які дістали поранення. Зауважується, що самостійне вивчення теорії зробить процес їхньої підготовки зручнішим.

Слід зазначити, що зміни набудуть чинності з дня офіційного оприлюднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновити втрачене посвідчення водія українці тепер можуть і у Чехії

Нагадаємо

Уряд України схвалив зміни до Правил дорожнього руху з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, йдеться про перевезення у транспортних засобах дітей, а також увімкнення фар за межами населеного пункту.

Українські Національні Новини

Економіка