postachalnik-apple-pokischo-vidmovlyayetsya-vid-virobnitstva-chipiv-dlya-telefoniv-v-indiyi

Постачальник Apple покищо припиняє проєкт виробництва чіпів для телефонів в Індії

 • 387514 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Компанія Foxconn, яка є найбільшим постачальником для Apple, вирішила вийти з проєкту спільного підприємства у галузі виробництва напівпровідників з Vedanta, індійською гірничодобувною компанією, через зовнішні проблеми, що не стосуються самого проєкту. Про це повідомляє ApNews, передає УНН.

Цитата

“Це не негатив. Обидві сторони визнали, що проєкт просувається недостатньо швидко, існували складні прогалини, які ми не змогли плавно подолати, а також зовнішні проблеми, не пов’язані з проєктом”, – говорять у Foxconn.

Деталі

Натомість у Vedanta заявили про залучення нових партнерів для створення першого в Індії ливарного виробництва напівпровідників. Це виробництво направлене на створення чіпів, які використовуються в мобільних телефонах, холодильниках і автомобілях.

Foxconn, компанія, що виробляє iPhone для Apple, має намір розширити своє виробництво в Індії. Проте, встановлення виробництва напівпровідників потребує часу, повідомила компанія.

"Foxconn вперше увійшла до Індії у 2006 році, і ми залишаємося тут. Наша група з нетерпінням очікує подальшого розвитку, співпраці зі зростаючою напівпровідниковою промисловістю Індії", - йдеться у заяві.

Тайванська компанія повідомила, що працює над поданням заявки на участь у переглянутій урядовій програмі для екосистеми виробництва напівпровідників і дисплеїв, а також шукає партнерів та зацікавлених сторін як в Індії, так і за кордоном.

Доповнення

Уряд Індії визначив виробництво чіпів як пріоритетну галузь в рамках політики самозабезпечення країни. Він запропонував фінансові стимули, що можуть становити до 50% вартості проєкт, в рамках плану на 10 мільярдів доларів для розвитку виробництва напівпровідників і дисплеїв. Це свідчить про амбітну мету Індії стати ключовим учасником у глобальному ланцюжку постачання цих технологій.

Керівники уряду висловлюють впевненість, що рішення Foxconn покинути спільне підприємство не вплине на національні цілі щодо виробництва напівпровідників. Міністр електроніки та інформаційних технологій, Ашвіні Вайшнау, зазначив, що обидві компанії, Foxconn і Vedanta, є відданими виконанню місії Індії щодо розвитку цієї галузі. Це також відповідає національній програмі "Make in India", спрямованій на підтримку внутрішнього економічного росту.

Раджив Чандрасекар, молодший міністр електроніки та інформаційних технологій, відзначив у своєму твіті, що рішення Foxconn не вплине на цілі Індії щодо виробництва напівпровідників. Він підкреслив, що як Foxconn, так і Vedanta є значними інвесторами в Індії, які створюють робочі місця та сприяють економічному зростанню країни.

Під час візиту прем'єр-міністра Моді до Вашингтона в червні, було оголошено кілька великих інвестицій американських компаній в Індію. Це стало результатом зустрічей з вищими керівниками компаній з Америки та Індії, оскільки Сполучені Штати намагаються сприяти співпраці з Індією у сферах штучного інтелекту, виробництва напівпровідників та космосу.

Micron Technology погодилася побудувати в Індії виробничу установку для збирання та тестування напівпровідників на суму 2,75 мільярда доларів, з яких американська компанія вкладе близько 800 мільйонів доларів, а решта фінансуватиметься Індією.

Компанія Applied Materials з США запустить новий центр для комерціалізації та інновацій у напівпровідниковій галузі в Індії, а Lam Research, ще один виробник обладнання для виробництва напівпровідників, розпочне навчальну програму для 60 000 індійських інженерів.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що компанія Foxconn, яка є найбільшим постачальником для Apple, планує розпочати виробництво iPhone в штаті Карнатака на півдні Індії до квітня наступного року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Викрито банду, яка під виглядом СБУ грабувала харків'ян

     • 355801 переглядiв