ukenru
posolstvo-ssha-nazvalo-zatrimannya-dzhelyalova-politichno-motivovanim

Посольство США назвало затримання Джелялова політично вмотивованим

 • 13891 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Посольство США в Україні назвало політично мотивованим затримання і жорстоке поводження з першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джеляловим у тимчасово окупованому Криму. Про це інформує УНН із посиланням на повідомлення посольства у Twitter.

Цитата

"І знову набір абсурдних звинувачень проти українця з боку російських окупаційних сил з метою придушення інакомислення в Криму. Безпідставне затримання Нарімана Джеляля та жорстоке поводження з ним політично мотивовані та показують справжнє обличчя окупаційної "влади" Криму", — ідеться у повідомленні.

Деталі

4 вересня силовики провели в Криму кілька обшуків, після яких затримали п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, двоюрідних братів Асана і Азіза Ахтемових, Шевкета Усеінова. Добу до них не допускали адвокатів.

Наріман Джелялов повідомив адвокату, що протягом дня його тримали в наручниках з мішком на голові в невідомому місці, після чого привезли в будівлю ФСБ.

Джеляля, Асана і Азіза Ахтемових обвинуватили в диверсії (статті 281 КК РФ). За версією слідства, вони нібито мали стосунок до пошкодження газопроводу 23 серпня. Проте цього дня Наріман Джелялов перебував у Києві на заходах "Кримської платформи".

Українські Національні Новини

Суспільство