poshkodzheni-pidvodni-komunikatsiyi-v-baltitsi-rosiya-zavershila-remont-svoyeyi-chastini-kabelyu-pid-pidozroyu-u-zavdanni-shkodi-kitayske-sudno

Пошкоджені підводні комунікації в Балтиці: Під підозрою у завданні шкоди — китайське судно

 • 35641 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Згідно з інформацією берегової охорони Фінляндії, росія завершила ремонт своєї частини телекомунікаційного кабелю у Балтійському морі, який був пошкоджений разом з газопроводом Balticconnector восени цього року. У серйозному пошкодженні, згідно з інформацією Reuters, фінські та естонські слідчі підозрюють китайський контейнеровоз, передає УНН.

Деталі

У четвер берегова охорона Фінляндії заявила, що рф завершила ремонт російського телекомунікаційного кабелю в Балтійському морі, який був пошкоджений шість тижнів тому, приблизно в той самий час, коли було пошкоджено газопровід та інші комунікаційні кабелі.

Висновки гуртуються в тому числі на спостереженні за російським рятувальним судном Spasatel Karev, яке ремонтувало 1000-кілометровий (620 миль) кабель Baltika в економічній зоні Фінляндії.

Ще одна новина стосується справи розслідування причин ураження Balticconnector і телекомунікаційних ліній. Фінські та естонські слідчі заявили, що підозрюють китайський контейнеровоз NewNew Polar Bear у завданні серйозної шкоди трубопроводу Balticconnector і телекомунікаційним лініям, під час перетягання якоря над морським дном.

Раніше Фінляндія та Естонія передавали Китаю офіційну юридичну ноту щодо співпраці в рамках розслідування пошкодження газопроводу Balticconnector та об’єктів інфраструктури у Балтійському морі.

Нагадаємо

Згідно з висновком Міноборони Швеції, пошкодження телекомунікаційного кабелю між Швецією та Естонією сталося внаслідок зовнішнього втручання. Цей випадок має тісний зв’язок з іншими інцидентами щодо фінсько-естонських кабелю зв’язку та газопроводу.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Комісія ЄС дозволила суперечливий гербіцид ще на 10 років

     • 76782 переглядiв

    В Україні збільшуються можливості ППО — Зеленський

     • 28561 переглядiв